Super League: Μια 11άδα tips για το σπουδαίο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό (15:30, LIVE ThrakiSportS)

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό που διεξάγεται νωρίς (στις 15:30 το μεσημέρι) μαγνητίζει τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων στην Θράκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ThrakiSportS όπως κάνει πριν από κάθε αγώνα, σας παρουσιάζει μια 11άδα από στοιχεία ενδιαφέροντα για να παρακολουθήσετε τον αγώνα.

1. Για την αναμέτρηση δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια. Ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε για να αποποιηθεί οποιονδήποτε κίνδυνο τιμωρίας και η Ξάνθη μετά από αυτό και μπροστά στον κίνδυνο να προμηθευτούν οπαδοί του Ολυμπιακού εισιτήρια και να βρεθούν δίπλα δίπλα με τους Ξανθιώτες οπαδούς, αποφάσισε να μην εκδοθεί κανένα εισιτήριο. Δικαίωμα εισόδου έχουν μόνον οι κάτοχοι διαρκείας, οι υπόλοιποι προφανώς από την τηλεόραση.

2. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στην Ξάνθη και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο ξενοδοχείο Ζήτα Παλάς όπου κατέλυσε από την ακαδημία του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή, την μοναδική αναγνωρισμένη που έχει η πειραική ΠΑΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δείτε φωτογραφίες με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Ο αγώνας έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία για τους ερυθρόλευκους, αφού μόνο με νίκη θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου, στο κυνήγι του ΠΑΟΚ που έχει το βράδυ εύκολο έργο απέναντι στην Λάρισα στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός πέρασε δεύτερος στη βαθμολογία μετά την συγκομιδή 13 βαθμών στα τελευταία πέντε παιχνίδια και έχει τώρα στόχο να μείνει κοντά στον ΠΑΟΚ.

4. Από τις οκτώ νίκες των ερυθρολεύκων φετος, οι επτά είναι στο γκολ, ενώ μόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχαν σκορ άνεσης στο τέλος, που νίκησε 5-0. Εκτός έδρας ο Ολυμπιακός έχει νικήσει Πανιώνιο και Άρη με 1-0, με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, 2-1 τον Ατρόμητο με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε 1-1 με την ΑΕΚ σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε 1-0 από τον ΟΦΗ. Ακόμα δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

5. Η Ξάνθη διανύει μια δύσκολη περίοδο όσο αφορά το πρόγραμμά της. Έκανε τρεις διαδοχικές ήττες με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αφού πιο πριν ήταν οκτώ αγώνες αήττητη από την πρεμιέρα. Τέσσερις ήττες στη σειρά έχει να κάνει πάνω από έξι χρόνια και θα επιχειρήσει να την αποφύγει, προσέχοντας την άμυνά της, που όμως έχει δεχτεί γκολ στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια. Αντιθέτως, στα έξι πρώτα είχε κρατήσει τέσσερις φορές το “μηδέν”.

6. Η παράδοση είναι πολύ ευνοϊκή υπέρ του Ολυμπιακού, ειδικά τα χρόνια των πρωταθλημάτων του. Είναι η 30η φορά που θα επισκεφτεί την Ξάνθη και έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία στις έξι τελευταίες επισκέψεις του. Η Ξάνθη τον νίκησε τέσσερις φορές στα πρώτα έξι χρόνια της στη μεγάλη κατηγορία, από το 1990 μέχρι και το 1995. Από εκεί και πέρα οι νίκες αραίωσαν και σε 23 παιχνίδια κατάφερε άλλες τρεις, το 2004, το 2006 και το 2012! Συνολικά με γηπεδούχο την Ξάνθη, έχουμε 7 νίκες των γηπεδούχων, τρεις ισοπαλίες και 19 νίκες του Ολυμπιακού.

7. Μετά τη ήττα του 2012, ο Ολυμπιακός μετράει 12 νίκες και μια ισοπαλία σε 13 αγώνες ανεξάρτητα έδρας! Και σε αυτά τα 13 η Ξάνθη έχει βάλει μόλις τέσσερα γκολ! Συνολικά, ανεξαρτήτως έδρας, σε 58 παιχνίδι πρωταθλήματος έχουμε 41 νίκες του Ολυμπιακού, 10 ισοπαλίες και 7 νίκες της Ξάνθης, όλες στα Πηγάδια.

8. Ο Ολυμπιακός έρχεται στην Ξάνθη πριν το κρίσιμο παιχνίδι με την Μίλαν για το Europa League χωρίς τους Χασάν, Μεριά, Τσιμίκα, Πάρντο, Μασούρα, Ανδριτσο, Νικολάου και Τουρε που φεύγει από το Λιμάνι. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε στην προπονηση του Σαββάτου να προπονούνται κανονικά οι Ποντένσε και Καμαρά και τους υπολογίζει κανονικά. Αναλυτικά, η αποστολή του Ολυμπιακού στην Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Επιστρέφει ο Μπαξεβανίδης στην αποστολή της Ξάνθης, ενώ εκτός είναι οι τραυματίες Ντε Λούκας και Φασιδης. Αναλυτικά τα 20 ονόματα που έχει πάρε μαζί του ο Ράσταβατς με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες Κ19 της Ξάνθης και του Ολυμπιακού. Αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αθανάσιος Τζηλος της ΕΠΣ Ξάνθης, ο οποίος ξεκίνησε την διαιτητική του καριέρα από την ΕΠΣ Ξάνθης την περίοδο που ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο. Βοηθούς θα έχει τους Μπουξμπάουμ και Ζιάγκα. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 1530 και μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ1. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα τα ματς ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (17:15), Ατρόμητος – Αρης (19:00) και ΠΑΟΚ-Λάρισα (19:30). Χθες είχαμε Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 και ΑΕΚ-Λαμία 2-0. Την Δευτέρα έχουμε τα ματς Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος – Λεβαδειακός.