Γ’ Εθνική: Γλιτώνει τον μηδενισμό ο Λεύκιππος, πάει για την Δευτέρα το β’ ημίχρονο με Μακαμπή βάσει της ΕΟΚ!!!

 

Ο αγώνας ανάμεσα στον Λεύκιππο Ξάνθης και την Μακαμπή διεκόπη οριστικά στο ημίχρονο εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που υπήρξε στο Αμοιρίδειο και γενικά σε ορισμένες περιοχές της Ξάνθης. Πότε θα γίνει;

Βάσει των κανονισμών τη ΕΟΚ, οφείλει κανονικά να γίνει… αύριο Δευτέρα. Αυτό αναφέρει ο κανονισμός για τα φετινά πρωταθλήματα που υπάρχει στο site της ομοσπονδίας, που αναφέρει επί λέξη ότι «θα πρέπει να επαναληφθεί την επόμενη μέρα» και μάλιστα από το σημείο όπου διεκόπη, δηλαδή από το ημίχρονο και με το σκορ που ειχε και όλα τα άλλα σημεία (πχ φάουλ, ταϊ άουτ κλπ).

 width=

Εφόσον ο αγώνας δεν διεξαχθεί την Δευτέρα, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να προβληθεί σημαντικός λόγος που να μην το καθιστά δυνατόν, τότε ψάχνοντας κανείς διαπιστώνει ότι η μόνη διαθέσιμη ελεύθερη ημερομηνία είναι… των Φώτων, στις 6 Ιανουαρίου του 2019. Μέχρι τότε οι Κυριακές είναι γεμάτες με αγωνιστική δράση, πλην φυσικά της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Ακόμα και παραμονήξ Χριστουγέννων, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματισμένη αγωνιστική.

Εναλλακτικά το ματς, εφόσον δεν συνεχιστεί την Δευτέρα, θα πρέπει να οριστεί λογικά κάποια Τετάρτη. Πάντως, ο Λεύκιππος δεν κινδυνεύει με μηδενισμό. Αυτός ο κίνδυνος θα υπήρχε αν δεν ξεκινούσε καν το παιχνίδι, οπότε θα υπήρχε κίνδυνος ματαίωσης του αγώνα λόγο αντικανονικού γηπέδου, όπου ως αντικανονικό γήπεδο προβλέπεται και ο καταφανώς ελαττωματικός φωτισμός. Μια τέτοια ματαίωση αγώνα βαρύνει το γηπεδούχο σωματείο, αλλά από την στιγμή που ο πρώτος διαιτητής ξεκίνησε το παιχνίδι, είναι προφανές ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος για τον Λεύκιππο (φωτο από την Ξάνθη Sport).

 width=