Άρχισε να χιονίζει στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο – Τί θα γίνει με τα σχολεία την Πέμπτη

 

Άρχισε εδώ και μια περίπου ώρα να χιονίζει στον Έβρο, όπως άλλωστε είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι πως θα συμβεί από το βράδυ της Τετάρτης. Στα κεντρικά του νομού, κυρίως στα ορεινά χωριά του Σουφλίου, αλλά και σε ολόκληρο τον βόρειο Έβρο, ακόμα και μέσα στην Ορεστιάδα, άρχισε να το… στρώνει.

Από την Ορεστιάδα και τα χωριά του δήμου, προς την περιοχή του Τριγώνου, η χιονόπτωση είναι έντονη και ήδη υπάρχει αρκετό χιόνι στον δρόμο και φυσικά στα χωράφια. Το πρόβλημα φυσικά θα δημιουργηθεί αν συνεχιστεί όπως προβλέπεται, να χιονίζει και το βράδυ που η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα περισσότερο κάτω του μηδενός , θα υπάρχει κίνδυνος στις μετακινήσεις, αφού το χιόνι θα παγώσει στους δρόμους.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, όπου εδώ και λίγες ώρες μπορεί να χιονίζει, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί και δεν φαίνεται να δημιουργείται μέχρι στιγμής πρόβλημα, ώστε να αποφασιστεί από τις δημοτικές αρχές το κλείσιμο τους.

Μπορεί η θερμοκρασία αυτή την ώρα να πέφτει σταδιακά και να βρίσκεται κάτω απ’ το μηδέν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τόσο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης όσο και του Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, αυτό που είπαν στους συνεργάτες τους, είναι πως δεν βλέπουν τον λόγο να μην λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία.

Αν βέβαια μέσα στη νύχτα υπάρχει μεγάλη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και η κατάσταση το πρωί έχει διαφοροποιηθεί, τότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση. Αυτή την ώρα πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία όλων των σχολείων λόγω καιρού.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/