Volley League: 6+1 tips για την αναμέτρηση ΑΕ Κομοτηνής – Ηρακλής Θεσσαλονίκης (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Η AE Κομοτηνής επιστρέφει στην έδρα της και μετά από δύο σερί εκτός έδρας ματς και ισάριθμες ήττες στην Αθήνα από Παναθηναϊκό και Κηφισιά, υποδέχεται τον Ηρακλή σε ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League.

Όπως πριν από κάθε παιχνίδι, το ThrakiSportS παρουσιάζει 6+1 tips για αυτόν τον αγώνα:

1. Η ομάδα της Κομοτηνής ετοιμάζεται να δώσει τον έκτο αγώνα της στο πρωτάθλημα διεκδικώντας την δεύτερη νίκη της. Η πρώτη ήταν με 3-1 σετ επί της ΑΕΚ, ωστόσο έχει ήδη στο ενεργητικό της 5 βαθμούς αφού τσίμπησε και δύο με ΠΑΟΚ και Κηφισιά και έτσι βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας.

2. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ομάδα του Ηλία Κρεούζη. Ωστόσο σε όλους γίνεται αντιληπτό ότι ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα με τον Ηρακλή θα διαγράψει όλες τις καλές εμφανίσεις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αφού πιθανότατα θα φέρει την ομάδα σε θέση κάτω από την ζώνη των πλέι άουτ.

3. Ο Ηρακλής προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενους αγώνες που έχει ηττηθεί με 3-2 σετ και θέλει να σταματήσει το αρνητικό σερί. Χάρη πάντως στους βαθμούς που έχει τσιμπήσει, είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς.

4. Ο προπονητής του «γηραιού» Γιάννης Ορφανός αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Ο Κώστας Προύσαλης και ο Θανάσης Ντίνας ταλαιπωρούνται με προβλήματα στη μέση τους, ο Βασίλης Μούχλιας αναρρώνει από διάστρεμμα, ενώ και ο Βραζιλιάνος ακραίος Κλίντι κάνει θεραπεία στο δεξί πόδι του μετά από τραυματισμό στο δεύτερο σερβις του αγώνα με τον Εθνικό.

5. Ο Ηρακλής επιστρέφει στην Θράκη τρεις ημέρες μετά τον προηγούμενο αγώνα με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη. Την Τετάρτη είχε την συμπαράσταση μερικών δεκάδων οπαδών του που ήρθαν από όλη την Θράκη, αλλά ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση αναμένεται για το κλειστό της Κομοτηνής.

6. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι για το πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια. Τη σεζόν 1998-99 ο Ηρακλής είχε νικήσει και τους δύο αγώνες με 3-0 στην Κομοτηνή και 3-1 στο Κατσάνειο. Την σεζόν 1997-98 ο Ηρακλής είχε νικήσει 3-2 σετ στην Κομοτηνή και είχε νικήσει 3-1 σετ στο Κατσάνειο. Στις 7 Οκτωβρίου 2018 ο Ηρακλής νίκησε στη Μίκρα την Κομοτηνή με 3-1 (25-27, 25-17, 25-20, 25-19) για την Α΄φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

7. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 19:00 και μεταδίδεται απευθείας από το ThrakiSportS. Διαιτητές έχουν οριστεί οι Βασιλειάδης και Θεμελής. Δυο ώρες νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει το Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου που μεταδίδεται από την ΕΡΤ και μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΟΚ – Εθνικός Αλεξανδρούπολης που επίσης θα καλυφθεί από το ThrakiSportS. Την Δευτέρα διεξάγεται το ΑΕΚ Αθηνών – Παμβοχαϊκός ενώ ρεπό αυτήν την αγωνιστική έχουν Παναθηναϊκός και Κηφισιά.