Volley League: Σοβαρός κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής

Ό,τι κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους με το εκπληκτικό της ξεκίνημα κινδυνεύει να χάσει στα χαρτιά η ΑΕ Κομοτηνής, που αποδεικνύεται ότι ενδεχομένως δεν είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις παγίδες της συμμετοχής της στα μεγάλα σαλόνια.

Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της έχοντας ήδη 4 βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα αγωνιστεί απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ωστόσο θα κινδυνεύσει να χάσει τους τρεις από αυτούς τους βαθμούς για μη αγωνιστικούς λόγους, καθώς φαίνεται ότι οι κιτρινόμαυροι δεν θωράκισαν όσο θα έπρεπε την ομάδα από τις κακοτοπιές.

Δεν είναι τόσο το ζήτημα του προπονητή που οφείλει να κάθεται στον πάγκο, με τον κίνδυνο να επιβληθεί ποινή ν εφόσον συμπληρώσει τέσσερις μη δηλώσεις πτυχιούχου (ήδη έχει συμβεί μια φορά, στην αναμέτρηση στο Ρέντη με τον Ολυμπιακό και δικαιούται αυτό να συμβεί άλλες τρεις, όπως ανέλυσε στο γνωστό πλέον άρθρο του στο “Φως” ο Στέφανος Λεμονίδης). Ο νέος κίνδυνος προκύπτει από τα αναπτυξιακά τμήματα.

Βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες που μετέχουν στην Α1 οφείλουν να έχουν εφηβικό τμήμα που να μετέχει στο πρωτάθλημα της Ένωσης στην οποία ανήκει. Η ΑΕ Κομοτηνής διαθέτει τέτοιο τμήμα, αλλά ήδη μετράει έναν μηδενισμό για τον πιο περίεργο ρόλο. Την ημέρα της πρεμιέρας της Α1 με τον ΠΑΟΚ, οι έφηβοι της ΑΕ Κομοτηνής έπαιζαν στην Ορεστιάδα. Μετέβησαν κανονικά στον Βόρειο Έβρο αλλά το ματς δεν έγινε ποτέ και ηττήθηκαν στα χαρτιά με 3-0 σετ.

Τι είχε συμβεί; Οι διαιτητές αρνήθηκαν να ξεκινήσουν τον αγώνα με τον ΑΟ Ορεστιάδας με το επιχείρημα ότι ορισμένα από τα δελτία των εφήβων της ΑΕ Κομοτηνής δεν είχαν τις απαραίτητες υπογραφές και σφραγίδες από γιατρό. Για την ακρίβεια, τις είχαν, αλλά τις είχαν μόνο στο κάτω μέρος ενώ πρέπει να υπάρχουν και στο επάνω. Η προσπάθεια που έγινε να καλυφθεί εκείνη την στιγμή το λάθος δεν τελεσφόρησε, αφού οι διαιτητές δεν δέχτηκαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι με τα δελτία να έχουν άλλη σφραγίδα κάτω και άλλη επάνω.

Έτσι η ΑΕ Κομοτηνής αν και υποβλήθηκε σε όλα τα έξοδα για το ταξίδι στην Ορεστιάδα, τελικά μηδενίστηκε και επέστρεψε με αρνητική βαθμολογία. Βάσει ωστόσο των κανονισμών στο βόλεϊ, αρκεί ένας δεύτερος μηδενισμός, για οποιονδήποτε λόγο, για να αποβληθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα. Και ενδεχόμενη αποβολή της ΑΕ Κομοτηνής από το εφηβικό πρωτάθλημα, που είναι υποχρέωση για τις ομάδες της Α1 Ανδρών, θα σημάνει αυτόματα και τιμωρία στο ανδρικό!

Συνεπώς οι άνθρωποι της ΑΕ Κομοτηνής οφείλουν να είναι από εδώ και στο εξής πολύ προσεκτικοί.Όχι μόνο για όσα δηλώνουν και κάνουν στην Volley League αλλά ακόμα και για τα τμήματα των ακαδημιών τους, εξαιτίας των οποίων ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινές που θα είναι καταστροφικές και για την μεγάλη ομάδα που ήδη κατάφερε να γίνει το καμάρι των Κομοτηναίων με την επιστροφή της έπειτα από δυο δεκαετίες στα μεγάλα σαλόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εφηβικό της ΑΕ Κομοτηνής μετά από το ματς της Ορεστιάδας που δεν ξεκίνησε ποτέ, δεν έχει αγωνιστεί ξανά, αφού η αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης την περασμένη εβδομάδα αναβλήθηκε και πλέον επόμενο προγραμματισμένο και κρίσιμο όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα παιχνίδι είναι αυτό της Κυριακής στην Καβάλα.