Τέλος από την Εθνική Ομάδα αλλά και συνολικά την ΕΠΟ ο Ζήσης Βρύζας! Οι φήμες για ΠΑΟΚ και… Ξάνθη

 

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για την αποχώρηση του Ζήση Βρύζα από την Εθνική Ελλάδας, αφού δεν δέχθηκε την πρόταση του Βαγγέλη Γραμμένου να “μετακινηθεί” σε άλλο πόστο εντός Ομοσπονδίας, πέφτοντας ουσιαστικά “θύμα” της εποχής Άγγελου.

Αυτό αναφέρει σε απογευματινό του δημοσίευμα το Sport24, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ρεπορτάζ του ThrakiSportS από τις 24 Οκτωβρίου σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Εθνική Ομάδα. Από τότε αναφερόταν το τέλος του Σκίμπε, η έλευση του Άγγελου Αναστασιάδη αλλά και το τέλος του Βρύζα.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου οριστικοποιήθηκε μόλις χθες, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μίχο του Sport24. «Ο Ζήσης Βρύζας αποχωρεί οριστικά από την θέση του τεχνικού διευθυντή των Εθνικών ομάδων, ενώ για να ανακοινωθεί το “τέλος” του απομένουν τα τελευταία διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με την σύνταξη της οικειοθελούς αποχώρησής του (είχε κλειστό συμβόλαιο με πολύ καλές αποδοχές) και τις απαραίτητες υπογραφές. Θέμα χρόνου, ημερών ή και ωρών αποτελεί δηλαδή», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ο Βρύζας παρότι προερχόταν από τον ΠΑΟΚ και είχε την υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη ουσιαστικά αποτελεί θύμα της “εποχής Αναστασιάδη” στην Εθνική Ελλάδας. Σύμφωνα με την πιάτσα, τόσο των agents όσο και στο Πάρκο Γουδή, με οποιονδήποτε άλλο εκλέκτορα, Έλληνα ή ξένο, αντί του Άγγελου, θα είχε παραμείνει στην θέση του ή τουλάχιστον θα δεχόταν να μετακινηθεί σε άλλο πόστο στην Ομοσπονδία.

Τώρα, παρότι ο πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος του πρότεινε να μείνει με διαφορετικό ρόλο, ο Βρύζας αρνήθηκε. Και για λόγους δεοντολογίας αφού ως τεχνικός διευθυντής εξαρχής έκανε αρνητική εισήγηση για την λύση/επιλογή Αναστασιάδη, με τον οποίο άλλωστε ήταν τσακωμένοι κατά την συνύπαρξη τους στον ΠΑΟΚ, αλλά και για λόγους ευαισθησίας αφού ο Άγγελος ουσιαστικά τον “καπέλωσε” με τον Μπασινά (παίρνοντας τις περισσότερες, αν όχι όλες, από τις αρμοδιότητες του Βρύζα)!

Άλλωστε ο Ζήσης Βρύζας είχε αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του τεχνικού διευθυντή, σπουδάζοντας παράλληλα το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει πάντα το Sport24, «περνάει διετές σεμινάριο για να πάρει και το σχετικό δίπλωμα από την UEFA, το οποίο μάλιστα κοστίζει 60.000 €. Ένα δίπλωμα που στην Ελλάδα έχει πάρει ο Νίκος Νταμπίζας ενώ μαζί με τον Βρύζα φοιτούν και οι συμπαίκτες του στην ομάδα του 2004, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιάννης Αμανατίδης».

Η επόμενη ημέρα του Ζήση Βρύζα, πόσω μάλλον από την στιγμή που θα είναι και τεχνικός διευθυντής με international τίτλο, δεν αποκλείεται να τον (ξανα)βρεί στον ΠΑΟΚ! Ενδεχόμενο που παίζει δυνατά. Πάντως την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που στην Τούμπα διεξαγόταν το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, ο Ζήσης Βρύζας ήταν στα επίσημα του Xanthi FC Arena και παρακολουθούσε το Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα…