«Τελειώνουν» από την Εθνική Ομάδα και τον Γκοδόλια αν και αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του

Η διαδικασία να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της ΕΠΟ με οτιδήποτε… «παλιό», φαίνεται ότι περνάει και από τις Εθνικές Ομάδες. Ετσι, μετά το τέλος του Σκίμπε που είχε φέρει ο Γκιρτζίκης στην Εθνική αλλά όπως φαίνεται και του Ζήση Βρύζα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ προτίθεται να τελειώσει από επικεφαλής γιατρό και τον κορυφαίο θρακιώτη επιστήμονα Γιώργο Γκοδόλια.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο καθηγητής αθλητιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που ήρθε στην ΕΠΟ χάρη στην φιλία του με τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Γκιρτζίκη, προσέφερε εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην Εθνική Ομάδα ως επικεφαλής του ιατρικού της τιμ, χωρίς να έχει ζητήσει το παραμικρό ευρώ ως αποζημίωση για αυτήν του την ενασχόλιση. Παρόλα αυτά, παρόλο που δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό της ΕΠΟ, φαίνεται ότι οδηγείται στην έξοδο.

Ο Γκοδόλιας αναβάθμισε με την παρουσία του τις ιατρικές υπηρεσίες συνολικά στο οικοδόμημα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου ενώ ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει η από κοινού με τον Σκίμπε πρωτοβουλία του να καλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους επικεφαλής γιατρούς όλων των ΠΑΕ της Super League προκειμένου να υπάρχει συντονισμός αλλά και επικαιροποίηση των ιατρικών τεχνικών που πρέπει να χρησιμοποιούν στους διεθνείς παίκτες της Εθνικής Ομάδας.

Στην θέση του Γκοδόλια έρχεται στην Εθνική Ομάδα με εισήγηση σύμφωνα με πληροφορίες του Άγγελου Αναστασιάδη, ο Γιώργος Οικονομίδης, χειρούργος – ορθοπεδικός, που θα είναι το τρίτο στέλεχος που θα αποτελέσει το νέο… απόκτημα του επιτελείου της Εθνικής μετά από τις εισηγήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη. Έτσι εκτός από τους δύο γνωστούς και έμπιστους συνεργάτες του Αναστασιάδη που είχε στο παρελθόν, θα υπάρξει νέο πρόσωπο και στο ιατρικό team του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Οικονομίδης είναι παλιός γιατρός του ΠΑΟΚ και… κοντοχωριανός μας, καθώς γεννήθηκε στο Οχυρό Δράμας. Έκανε τις σπουδές του στην Ιταλία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Περούτζια (Universita Degli Studi Di Perugia) από όπου αποφοίτησε το 1987. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ιωσηφίδου και έχει δύο κόρες τη Φένια και τη Ράνια.

Άρχισε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής αρχικά εξασκούμενος ένα χρόνο στην Δ’ Πανεπιστημιακή χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Ιωάννη Δαδούκη (1990-1991) και ακολούθως στην Ορθοπαιδική Πανεπιστημιακή Κλινική του ιδίου Νοσοκομείου υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Παναγιώτη Συμεωνίδη (1991-1995). Μετά την λήψη του τίτλου ειδικότητας Ορθοπαιδικής επιλέχθηκε για την παρακολούθηση της υποτροφίας «Γεώργιος Χαρτοφυλλακίδης» στην Ορθοπαιδική Κλινική «Αθλητικών Κακώσεων» στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Κ.Ε.Ο.Χ – Ε.Ε.Χ.Ο.Τ) υπό τη διεύθυνση του Παντελή Νικολάου (1995-1996).

Ακολούθως έκανε έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος (1996) και ενώ διετέλεσε επίσημος γιατρός της Π.Α.Ε ΠΑΟΚ επί 13 έτη (1996-2008) και (2013-2014). Υπήρξε μόνιμος συνεργάτης, επί εικοσαετίας, της ιδιωτικής κλινικής Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκης. Από το 2008 μέχρι το 2013 ήταν επίσημος ιατρός της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Κύπρου (και στα χρόνια όπου προπονητής της ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης). Μετείχε στις δραστηριότητες ορθοπαιδικών κλινικών του εξωτερικού, αρκετές εκ των οποίων αποτελούν μεγάλα κέντρα αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και οι διευθυντές τους πρωτοπόροι στην προώθηση νέων χειρουργικών τεχνικών.

Παρακολούθησε ή μετείχε ενεργά σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων με πρακτική εξάσκηση (Workshops) τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού και εξακολουθεί να ενημερώνομαι για ό,τι νεότερο ανακύπτει στη διεθνή βιβλιογραφία σε πρωτοποριακά κέντρα του εξωτερικού. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ) και της Ορθοπαιδικής Τραυματιολογικής Εταιρείας Μακεδονίας – Θράκης (Ο.Τ.Ε.Μ.Α.Θ).