Χώρισαν οι δρόμοι της παράταξης Λαμπάκη με την κορυφαία γυναίκα αθλητική παράγοντα της Αλεξανδρούπολης

Αν υπάρχει μια γυναίκα που θεωρείται ως η κορυφαία αθλητική παράγοντας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αυτή είναι η Όλγα Βρετοπούλου.

Καταρχήν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με ενασχόλιση ιδίως με την κολύμβηση αλλά και σταθερή παρουσία στις εξέδρες του «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» για τους αγώνες του βόλεϊ αλλά συχνή και στο «Φώτης Κοσμάς», για το ποδόσφαιρο. Άλλωστε προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Γαβριήλ που έφυγε πριν ενάμισι χρόν από την ζωή ήταν παίκτης αλλά και προπονητής σε μεγάλες ομάδες, όπως ο Πανθρακικός αλλά και ο Άλεξ, τον οποίο είχε ανεβάσει στην Β’ Εθνική (αριστερά στην φωτογραφία, δεξιά στην κεντρική εικόνα η κόρη του).

Συχνά ήταν μάλιστα η βασική παρουσιάστρια εκδηλώσεων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, όπως ο ετήσιος χορός και η κοπή της βασιλόπιτας. Ωστόσο η αθλητική παραγοντική της δράση δεν περιορίζεται μόνο στον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η Όλγα Βρετοπούλου ήταν ιδρυτικό μέλος αλλά και η μόνιμη εκπρόσωπος της ομάδας της Σαμοθράκης ΣΑΟΣ στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, όσο φυσικά αυτή συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα, καθώς έχει πλέον αναστείλει την λειτουργία της. Δραστηριοποιείται ακόμα στο διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Κότινος Αλεξανδρούπολης.

Σε πολιτικό επίπεδο η Όλγα Βρετοπούλου, που αξίζει να σημειωθεί ότι τυγχάνει μητέρα επτά παιδιών (!!!), είχε δοκιμάσει την τύχη της ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Έναν χρόνο πιο πριν είχε εκλεγεί με τους περισσότερους σταυρούς δημοτική σύμβουλος στην Αλεξανδρούπολη με την παράταξη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και από τότε κατείχε την θέση της προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο με μια εκτενή ανακοίνωσή της το πρωί της Τρίτης, η Όλγα Βρετοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράταξη Λαμπάκη, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου. Είναι η τρίτη κατά σειρά αποχώρηση απ’ την “Πόλη και Πολίτες”, αφού προηγήθηκαν οι ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Μυτιληνός και Ελένη Ιντζεπελίδιου. Μάλιστα, στην δήλωση αποχώρησής της, η Βρετοπούλου τονίζει χαρακτηριστικά: «Είναι ολοφάνερο ότι τα όνειρα και τα οράματα μας βρίσκονται σε διαφορετικούς δρόμους εδώ και καιρό. Είναι προφανές ότι σήμερα αποτελώ “βαρίδιο” για την παράταξη Λαμπάκη και η παράταξη Λαμπάκη αποτελεί “βαρίδιο” για την ζωή μου».

Αφού πρώτα παραιτήθηκε, έσπευσε κατόπιν εορτής να την διαγράφει η πλειοψηφούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Στην ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνει ότι εκπίπτει πλέον αυτοδίκαια βάση των νόμων από το αξίωμα της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και θα πρέπει πλέον να αντικατασταθεί, ενώ κατηγορείται από τους συναδέλφους της ότι ζήτησε από τον Λαμπάκη «εχέγγυα για την ανάθεση σ’ αυτήν καθηκόντων προεκλογικά και θέση αντιδημάρχου ή Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην επόμενη δημοτική θητεία», παραβιάζοντας τους κανόνες ίσης μεταχείρισης.

Το πόσο σημαντική είναι η αποχώρηση Βρετοπούλου από την παράταξη Λαμπάκη φαίνεται ωστόσο και από το γεγονός ότι μία ημέρα μετά το διαζύγιό της με την παράταξη Λαμπάκη, έσπευσε να παύσει την Βρετοπούλου η ΝΟΔΕ Έβρου αν και δεν έκανε κάτι αντίστοιχο πχ την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε από τον Δημήτρη Πέτροβιτς αντάρτικη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ κόντρα στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

“Από σήμερα το μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου κ. Όλγα Βρετοπούλου παύει να έχει την ευθύνη του τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι νεοτέρας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΝΟΔΕ Έβρου και φέρει την υπογραφή του προέδρου της Πολυζώη Παρασκευόπουλου αλλά και του Γραμματέα της Γιάννη Τζίμα, που επίσης ειναι σημαίνον μέλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και επί χρόνια πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Πετοσφαίρισης και σημαίνον στέλεχος του ΜΓΣ.

Η πλήρης ανακοίνωση της Όλγας Βρετοπούλου, που ταράζει για τα καλά τα νερά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης:

“Αγαπητοί μου Συνδημότες,
Οι κοινές μας ανησυχίες και οι κοινοί μας καθημερινοί αγώνες, για προκοπή, ευημερία στον τόπο μας, στις οικογένειες μας και στους συνανθρώπους μας, με οδηγούν σήμερα να επικοινωνήσω δημόσια μαζί σας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εμπιστοσύνη που μου δείχνετε τόσα χρόνια.
Υπηρέτησα για χρόνια, πιστά και αγόγγυστα, την παράταξη του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη βλέποντας τις προοπτικές του Δήμου μας και επιθυμώντας να «πιάσω» το κοινό μας όνειρο.
Θεωρούσα πάντα πως ακόμη και οι διαφωνίες που είχαμε σε πολλά θέματα κατά καιρούς ήταν δημιουργικές και απέβλεπαν μόνο στο καλό του Δήμου.
Όμως τους τελευταίους μήνες η συμπεριφορά του απέναντι μου άρχισε να αναδίδει μια «δυσοσμία» την οποία μέρα με την ημέρα άρχισαν να «εισπράττουν» οι δημότες όλο και περισσότερο.
Καθημερινά πλέον φαινόταν η έντονη προσπάθεια του Δημάρχου να φρενάρει την δική μου προσπάθεια, παρακάμπτοντας με χωρίς καμία εξήγηση. Κάποιοι το ερμήνευσαν σαν σύγκρουση «προσωπικοτήτων». Όμως ήταν φανερό ότι η παρουσία μου και ο ανιδιοτελής αγώνας μου ενοχλούσε την κλειστή του ομάδα και ότι η στρατηγική τους ήταν απλά να μειωθεί η δημόσια παρουσία μου.
Με περισσή δόση ειρωνείας, έκανα πρόσφατα δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ που αφορούσαν ανταλλάγματα και εγγυήσεις για διάφορα αξιώματα που «απαίτησα» από τον Δήμαρχο. Ο λόγος ήταν απλά για να εκθέσω τους ευνοούμενους «ημετέρους» οι οποίοι συνηθίζουν να ασκούν βέτο και να βάζουν προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να στηρίζουν τον Δήμαρχο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα συζητούσα καθημερινά με ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με τιμούν επιλέγοντας με να υπηρετώ την Αλεξανδρούπολη. Αυτό με βοήθησε πλέον να αποφασίσω να μη φθείρω πλέον τον εαυτό μου με μίζερες λογικές και παρασκήνια.
Είναι ολοφάνερο ότι τα όνειρα και τα οράματα μας βρίσκονται σε διαφορετικούς δρόμους εδώ και καιρό. Είναι προφανές ότι σήμερα αποτελώ «βαρίδιο» για την παράταξη Λαμπάκη και η παράταξη Λαμπάκη αποτελεί «βαρίδιο» για την ζωή μου.
Για να τεκμηριώσω απόλυτα σε όλους, ότι η επιδίωξη μου τόσα χρόνια δεν είναι ούτε τα αξιώματα, ούτε η εγγυημένη εκλογιμότητα, ούτε η ευνοϊκή μεταχείριση από το κόμμα μου την ΝΔ δηλώνω την αμετάκλητη απόφαση μου να αποχωρήσω από την παράταξη «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ».
Για να προλάβω τις γνωστές Κασσάνδρες που θα διαρεύσουν διάφορα βρώμικα σενάρια και υποθέσεις για διαπραγματεύσεις με υποψήφιους Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Βουλευτικά ψηφοδέλτια κλπ δηλώνω ότι: Είδα, άκουσα και διάβασα τις τελευταίες ημέρες την ανακοίνωση της νέας υποψηφιότητας της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ του κυρίου Γιαννη Ζαμπούκη. Άκουσα τις πρώτες βασικές αρχές του. Άκουσα για φρέσκιες ιδέες, σύγχρονο τρόπο σκέψης, αποφασιστικότητα για διαφάνεια. Άκουσα την πρόσκληση για μια όμορφη και έντιμη προσπάθεια. Και άκουσα αυτό που πραγματικά με συγκινεί. Το ΕΣΥ και όχι το ΕΓΩ.
Δεν έχω λόγο να μελετήσω, να οργανώσω, να συζητήσω, να διαπραγματευτώ και να συμφωνήσω σε κάτι.
Χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία εκφράζω δημόσια το θετικό μου ενδιαφέρον να συστρατευτώ σε αυτήν την προσπάθεια. Χωρίς κανένα απολύτως όρο πέραν της εντιμότητας και της με ίσους όρους αντιμετώπιση, θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για να με αξιολογήσει μαζί με τους συνεργάτες του και να με αξιοποιήσει όπου κρίνει ότι η συμβολή μου θα είναι παραγωγική και αποτελεσματική.
Ο Δήμος αξίζει τα καλύτερα. Σας ευχαριστώ όλους. Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ. Συνεχίζουμε…..”
Ολγα Βρετοπούλου