Super League: Το ρεκόρ των Μαρσέλο και Λαμπριάκου που ισοφάρισε και κυνηγά να σπάσει το Σάββατο ο Γεντρισεκ

 

Ο πρώτος σκόρερ της Super League, Έρικ Γέντρισεκ, θα προσπαθήσει κόντρα στον Πανιώνιο να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ξάνθης, που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά ματς στη μεγάλη κατηγορία.

Κάνοντας μια εξαιρετική εκκίνηση, έχει οδηγήσει την Ξάνθη την 4η θέση της βαθμολογίας χάρη στα 7 γκολ που έχει πετύχει, με τα οποία ο Σλοβάκος φορ βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Ευθύμη Κουλούρη του Ατρομήτου.

Όπως επισήμανε η ίδια η Super League, ο Γέντρισεκ βρίσκεται και στο κυνήγι ενός ρεκόρ. Με το χθεσινό του τέρμα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης σκόραρε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι της Super League.

Αυτό είναι ένα επίτευγμα που στο παρελθόν έχουν πετύχει άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές των «Ακριτών». Ο Βραζιλιάνος Βεριντιάνο Μαρσέλο το 1990, ο ελληνοαλβανός Λεωνίδας Πάνου το 1995 και ο Σταύρος Λαμπριάκος το 2005.

Αν λοιπόν ο Γέντρισεκ σκοράρει το Σάββατο στο ματς με αντίπαλο τον Πανιώνιο, θα γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Ξάνθης που πετυχαίνει γκολ σε 5 διαδοχικές αναμετρήσεις στην Α’ Εθνική.