Κύπελλο Ελλάδος: Καθαρίζει την πρόκριση ο ΟΦΗ με Ντίνα-Αραβίδη, με την πλάτη στον τοίχο πλέον η Ξάνθη

Ο ΟΦΗ νίκησε με 3-0 την Νίκη Βόλου για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, για τον όμιλο όπου μετέχει και η Ξάνθη. Δεδομένου ότι ο ΑΟΞ είχε αναδειχθεί ισόπαλος με τους Κρητικούς στην πρεμιέρα των ομίλων, γίνεται αντιληπτό ότι πλέον η Ξάνθη να είναι με την πλάτη στον τοίχο στα επόμενα παιχνίδια.

Καταρχήν, στην Κέρκυρα μεθαύριο θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε την τοπική ομάδα, που πλέον θεωρείται ανίσχυρη καθώς μετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Ο ΟΦΗ έχει ήδη 4 βαθμούς, θα πάει και αυτός στην Κέρκυρα αλλά πιθανώς να είναι φιλικό αυτό το παιχνίδι σε περίπτωση που στραβοπατήσει η Ξάνθη. Γιατί αν η Κέρκυρα κερδίσει και έχοντας ήδη κερδίσει τη Νίκη Βόλου, θα φτάσει τους έξι βαθμούς, θα προκριθεί δεδομένα αυτή και θα υπάρξει άμεσος κίνδυνος για την Ξάνθη, που θα πάει την τελευταία αγωνιστική στον Βόλο να αντιμετωπίσει την αδιάφορη πλέον αλλά πάντα επικίνδυνη Νίκη.

Με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα γκολ του μετά από ενάμιση χρόνο και μάλιστα τα πέτυχε μαζεμένα αφού έβαλε τρία, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου νίκησε με 3-0 εντός έδρας τη Νίκη Βόλου στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου. Ετσι ο ΟΦΗ έφτασε τους 4 βαθμούς σε δυο αγωνες, 3 έχει η Κέρκυρα που προφανώς θα παίξει και για την ισοπαλία μεθαυριο, ο ΑΟΞ έχει έναν και χωρίς βαθμό έχει απομείνει η Νίκη Βόλου.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Κρητικών, ο Ντινιωτάκης ανέτρεψε τον Θανάση Ντίνα, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Αραβίδης ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα επιθετικού από τον Απρίλιο του 2017 όταν είχε σκοράρει και πάλι επί… κρητικού εδάφους σε αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πλατανιά. Το 2-0 έγινε στο 30ο λεπτό με σκορερ Αραβίδη και δημιουργό πάλι τον Ντίνα που εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ και ο Αραβίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 85′ ο Ντινιωτάκης, όπως και στην φάση του 3ου λεπτού, τράβηξε τον Νοικοκυράκη και τον ανέτρεψε εντός περιοχής, ο Αραβίδης ήταν και πάλι εύστοχος στο πέναλτι και πέτυχε το τρίτο δικό του γκολ γράφοντας το τελικό 3-0. Για τον ΟΦΗ εκτός από τον Ντίνα ο Νίκος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε ως βασικό και τον Παππαζογλου αλλά και τον Αλεξανδρουπολίτη πρώην παίκτη της Ξάνθης Δημήτρη Κομεσίδη, που αντικαταστάθηκε στο 58′ από τον Μιχόγεβιτς.