Ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ των κολυμβητικών συλλόγων της Ορεστιάδας μετά την αναβολή των «Ιφιγενείων»

 

Μετά το βόλεϊ και την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΑΟ και τον Άθλο Ορεστιάδας, φαίνεται ότι ψυχροπολεμικό κλίμα επικρατεί και μεταξύ των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης του Βόρειου Έβρου.

Αποτέλεσμα της κόντρας ανάμεσα στον Νηρέα και τον Πρωτέα ήταν να αναβληθούν οι φετινοί Κολυμβητικοί Αγώνες “Ιφιγένεια 2018”, που θα διοργανώνονταν για πρώτη φορά από τον Πρωτέα, αλλά να μην διεξαχθεί ούτε το Τριεθνές Μίτινγκ που τα τρία προηγούμενα χρόνια διοργανώνονταν απ’ τον Νηρέα και συμμετοχή και ξένων συλλόγων. Τα “Ιφιγένεια” επρόκειτο να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 20 και 21 Οκτωβρίου, αλλά ο Πρωτέας στον οποίο δόθηκε η άδεια διοργάνωσης για φέτος, με ανακοίνωση του κατηγόρησε τον συμπολίτη Νηρέα ότι ευθύνεται για την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου “Πρωτέας” Ν.Ορεστιάδας που εκδόθηκε στις 16 Οκτωβρίου αναφέρει:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κολυμβητικοί αγώνες “ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ 2018” αναβάλλονται για το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου, λόγω χαμηλής συμμετοχής εξαιτίας της μη στήριξης των αγώνων μας από συλλόγους της περιφέρειάς μας και της πόλης μας.
Αν και επανειλημμένα ο Ν.Ο.ΠΡΩΤEAΣ έχει στηρίξει κάθε κολυμβητική διοργάνωση τόσο του Κ.Ο.Νηρέας Ορεστιάδας, όσο και κάθε άλλης ομάδας της περιφέρειάς μας, ορισμένες ομάδες συμπεριλαμβανομένου και του Κ.Ο.Νηρέας Ορεστιάδας θεώρησαν σωστό να μην συμμετέχουν στην πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης αγώνων από το σύλλογό μας, προφασιζόμενοι λόγους ευθιξίας.
Έτσι χάνεται μία προσπάθεια προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας, γνωρίζοντας όλοι τον αντίκτυπο που έχει το γεγονός αυτό σε όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας.
Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτή την εξέλιξη και υποσχόμαστε ότι θα ανανεώσουμε σίγουρα το ραντεβού μας σε νέα ημερομηνία και υπό άλλες συνθήκες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες που έστειλαν συμμετοχές, για τη στήριξή τους καθώς και το Δήμο Νέας Ορεστιάδας για την προθυμία συνδιοργάνωσης των αγώνων».

Η απάντηση ήρθε το Σάββατο 20/10/2018 απ’ τη διοίκηση του Νηρέα και τονίζει:
«O Νηρέας Ορεστιάδας τα τελευταία τρία χρόνια συνδιοργανώνει με τον Δήμο Ορεστιάδας το Σαββατοκύριακο πριν την Εθνική μας εορτή της 28ης Οκτωβρίου, με απόλυτη ομολογουμένως επιτυχία, τριεθνείς κολυμβητικούς αγώνες με την μαζική συμμετοχή Συλλόγων τόσο από την Περιφέρειά μας όσο και από το εξωτερικό.
Την χρονιά που διανύουμε το ΔΣ του Νηρέα επίσης προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες έτσι ώστε να συνεχίσει ο θεσμός αυτός, ο οποίος αποτελεί γέννημα αποκλειστικά των μελών του Νηρέα. Ωστόσο, το αίτημά μας δεν εγκρίθηκε καθώς η ημερομηνία αυτή είχε δεσμευτεί από έτερα σωματεία της πόλης μας.
Εκ του αποτελέσματος, απεδείχθη ότι μοναδικός σκοπός υπήρξε η παρεμπόδιση διεξαγωγής των αγώνων από τον Νηρέα Ορεστιάδας.
Ο Νηρέας πιστός στις Αρχές της ειλικρίνειας, του αλληλοσεβασμού και του αθλητικού ιδεώδους στηρίζει κάθε αγνή προσπάθεια που αποσκοπεί τόσο στην πρόοδο του αθλήματος όσο και στην προβολή της πόλης μας. Απόδειξη αυτών αποτελεί η αγαστή συνεργασία και η συνεχής στήριξη της πλειονότητας των Συλλόγων της Περιφέρειας μας.
Να υπενθυμίσουμε ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.
Δεσμευόμαστε ότι οι προσπάθειες μας για την ανάδειξη της κολύμβησης και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας ,θα ενταθούν και η μη πραγματοποίηση των αγώνων αυτών την τρέχουσα χρονιά αποτελεί μικρή παρένθεση.
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του ΝΗΡΕΑ».