Από την Θράκη ο δράστης της δολοφονίας του φαρμακοποιού που συγκλόνισε την Αθήνα

Γεννημένος στην Κομοτηνή, πατέρας τριών παιδιών και φίλος με το θύμα μέσω του αδελφού του που αυτοκτόνησε το 1998, είναι ο άνδρας που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία 57χρονου φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στοιχεία για το έγκλημα που τέλεσε κατά ομολογία του ο 51χρονος πρώην ιδιοκτήτης κατασκευαστικής και άνεργος σήμερα, έρχονται μέσω της σχηματισθείσας δικογραφίας τμήματα της οποίας δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Με λεπτομέρειες που συγκλονίζουν και στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή τρίτου προσώπου αναφέρθηκε στην απολογία του στους αστυνομικούς ο 51χρονος κατασκευαστής που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 57χρονο φαρμακοποιό. Στην πολυσέλιδη κατάθεση που ξεκινά με τη φράση “θα σας τα πω όλα τώρα…”, ο 51χρονος υποστηρίζει πως τα χρήματα ουσιαστικά τα έχει δανείσει ο φαρμακοποιός σε έναν έγκλειστο δικηγόρο που τον αποκαλεί “τοκογλύφο” αναφέροντας πως έμπλεξε από την αφέλεια του να υπογράψει λευκές επιταγές στον φαρμακοποιό προκειμένου αυτός να δικαιολογεί στη γυναίκα του τα χρήματα που δάνειζε στον δικηγόρο.

Σε σημείο της απολογίας του αναφέρει: “Με τη γυναίκα μου έχουμε τρία παιδιά. Ήμασταν μία ευτυχισμένη οικογένεια μέχρι που έμπλεξα οικονομικά με τον δικηγόρο (σ.σ. αναφέρει το όνομα του) και τον Φλώρο. Τον Φλώρο τον γνώρισα πριν πολλά χρόνια, γιατί σπούδαζε μαζί με τον αδερφό μου φαρμακευτική στην Ιταλία.

Ο αδερφός μου αυτοκτόνησε το 1998, όμως με τον Φλώρο συνεχίζαμε να έχουμε επαφές. Ο δικηγόρος, που απ’ ό,τι έχω μάθει είναι φυλακισμένος στη Χαλκίδα για οικονομικά εγκλήματα.

Ο δικηγόρος είναι αδερφός της γυναίκας του αδερφού του πατέρα μου. Είμαστε δηλαδή συγγενείς εξ αγχιστείας”. Υποστηρίζει δε, ότι από αυτή την ιστορία έχασε τον ύπνο του, ήταν σε απόγνωση και δεν ήξερε τι να κάνει επισημαίνοντας ότι πριν ένα χρόνο βρήκε στο πατρικό του στην Κομοτηνή ένα όπλο αντίκα που ανήκε στον πατέρα του και αντάλλαξε με ένα κανονικό περίστροφο στο φωτογραφείο ενός τύπου στην Αγία Παρασκευή καθώς είχε πάρει την απόφαση να σκοτώσει τον φαρμακοποιό.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του καθ’ ομολογίαν δράστη απεβίωσε προ μερικών ετών.

Πηγή: http://www.xronos.gr/