Εβρίτισσα μητέρα 4 παιδιών αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης 17 χρόνια μετά το πρώτο της χρυσό!!!

 

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η 34χρονη Εβρίτισσα Αστυνομικός Σαραντούλα Παγωνάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό για Σώματα Ασφαλείας.

Αν και απείχε πολλά χρόνια από την ενεργό δράση, καθότι η ίδια είναι πλέον μητέρα 4 παιδιών, τελικά κατάφερε να επιστρέψει όχι απλά στον αθλητισμό αλλά και στον πρωταθλητισμό.

Κατέκτησε στην πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό για Αστυνομικούς και Πυρτοσβέστες, που διεξήχθη στην ισπανική πόλη Λος Μπάριος.

Μάλιστα, η επιτυχία της αυτή έρχεται 17 ολόκληρα χρόνια μετά από μια άλλη αντίστοιχη, όταν και πάλι στην Ισπανία αλλά τότε στην Παμπλόνα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες.

Τότε είχε τα μισά χρόνια από όσα έχει σήμερα και φυσικά δεν είχε περάσει τέσσερις εγκυμοσύνες. Ωστόσο φαίνεται ότι η τέχνη του ταεκβοντό δεν ξεχνιέται, ούτε το αίσθημα του πρωταθλητισμού.

Η 34χρονη αστυνομικός από το Διδυμότειχο προπονείται με τον σύλλογο Καλλίμαχος και δημόσια έκανε μια συγκινητική και ταυτόχρονα πανηγυρική ανάρτηση στο facebook. Εκεί αναφέρει:

Αν και δεν συνηθίζω να κάνω αναρτήσεις… αυτήν την οφείλω…Ήταν το 2001, σχεδόν στην αρχή της διεθνούς αθλητικής μου καριέρας, που στην Παμπλόνα την Ισπανίας ανέβηκα στο πρώτο σκαλί του βάθρου κ είδα τη γαλανόλευκη να κυματίζει στον πιο ψηλό ιστό… 17 χρόνια μετά… μετά από πολλές ανατροπές και αλλαγές στη ζωή μου… σε μια άλλη Ισπανική πόλη, στο Λος Μπάριος, είχα την ευλογία να ξανανιώσω εκείνα τα αλησμόνητα συναισθήματα που νιώθει κάθε αθλητής εκεί…στο 1ο σκαλί του βάθρου… Για όλα αυτά, θα ήταν παράληψη μου αν δεν ευχαριστούσα κάποιους ανθρώπους που στήριξαν και υποστήριξαν αυτό που αρχικά έμοιαζε με “τρέλα”… Πρώτα και πάνω από όλα τον ΥΠΕΡΟΧΟ σύζυγό μου και τα 4 “αγγελούδια” μας, στους οποίους κ αφιερώνω αυτό το μετάλλιο γιατί το κάθε μέλος ξεχωριστά με τον τρόπο του μου έδινε τη δύναμη να κυνηγήσω τον στόχο μου. Τους γονείς μου, για την πολύτιμη συνδρομή τους σε όλη αυτή την προσπάθεια .Την προπονητρια Α/Α’ Μαρία Καρπαθακη για την ευκαιρία που μου έδωσε.Τον Α.Σ. ΤΚD “Καλλίμαχος Διδυμοτείχου, γιατί χωρίς τη συνδρομή του η νίκη θα ήταν ανέφικτη. Την Διοικητή μου για την αμέριστη συμπαράσταση της και τέλος… όλους όσους πίστεψαν σε μένα!!!Σας ευχαριστώ θερμά…από καρδιάς!!!

Από την πλευρά του, ο σύλλογος Καλλίμαχος Διδυμοτείχου έγραψε:

Με τον καλύτερο τροπο επέστρεψε στα αγωνιστικά δρώμενα η προπονήτρια του συλλόγου μας Sarantoula Pagonaki, κατακτώντας την πρωτη θεση κ το χρυσό μετάλλιο στους πανευρωπαϊκους αγώνες των σωμάτων ασφαλείας! Για ακομη μια φορά απέδειξε την αθλητική της αξια παρα τη μικρη της διακοπή λόγω των οικογενειακών της υποχρεώσεων – ειναι μητέρα 4 παιδιών. Με τον ίδιο δυναμισμό κ αθλητικό ήθος θα διδάξει τους μαθητές μας μαζί με τους άλλους προπονητές του συλλόγου καθως θα επιστρεψει συντομα στο δυναμικο του συλλογου μας. Πολλα συγχαρητηρια στην προπονητρια ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ