Ιατρικοί Σύλλογοι διαμαρτύρονται σε υπουργούς και ζητούν ν’ αλλάξουν οι προβλέψεις του ΚΑΠ για τους γιατρούς

 

Επιστολές στο υπουργείο Υγείας αλλά και στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη έχουν αρχίσει να στέλνουν ιατρικοί σύλλογοι ζητώντας να αλλάξει ο κανονισμός της ΕΠΟ που αφορά την παρουσία των γιατρών στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα στον φετινό ΚΑΠ η ΕΠΟ προβλέπει υποχρεωτική παρουσία γιατρών στους επαγγελματικούς αγώνες. Όμως στους ερασιτεχνικούς αγώνες επειδή πολλές Ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Θράκης, διαμαρτύρονταν ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα γιατρών, πέρασε στον ΚΑΠ ότι το πρόσωπο που θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκεται στο γήπεδο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες μπορεί να είναι είτε γιατρός, «είτε νοσηλευτής, είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα…».

Αυτή η διάκριση σύμφωνα με το sdna έχει «εξαγριώσει» κάποιους ιατρικούς συλλόγους μεγάλων περιοχών που διαμαρτύρονται για την εξομοίωσή τους με άλλες ειδικότητες και ζητούν την παρέμβαση των υπουργών και την κατάργηση της διάταξης που πέρασε το περασμένο καλοκαίρι στον ΚΑΠ. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, ανάμεσα στις επιστολές που έχουν φτάσει στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη δεν περιλαμβάνεται μέχρι στιγμής και κάποια από Ιατρικό Σύλλογο του Έβρου, της Ροδόπης ή της Ξάνθης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here