Α1 Ανδρών: Ήττες με κατεβασμένα χέρια από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τη Φιλία Ορεστιάδας

 

Στην αίθουσα Stiga του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έκανε την εκκίνησή του σήμερα το πρωί το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών με την Φιλία Ορεστιάδας να γνωρίζει δυο φυσιολογικές ήττες από τους αιωνίους αντιπάλους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Γενικά, ο Ολυμπιακός,ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ  σημείωσαν από δύο νίκες στην αρχή και φανέρωσαν άμεσα τη μεγάλη δυναμική τους στο κυνήγι του τίτλου. Είχαν ξένους αθλητές στη σύνθεσή τους και σε συνδυασμό με άλλους διεθνείς από το εξωτερικό ανέβασαν κι άλλο το αγωνιστικό επίπεδο.

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Πειραιά «κατέβασε» τον Ένιο Μέντες, τον έναν από τους δύο ξένους της και πέτυχε δύο νίκες με 4-0 απέναντι στον Άρη Νικαίας και τη Φιλία Ορεστιάδας. Ο Πορτογάλος είχε συνολικά τρεις νίκες. Χρησιμοποιήθηκε στα δύο ματς και ο 19χρονος Γιώργος Σταματούρος και …μοίρασαν τις συμμετοχές ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Ο περσινός Κυπελλούχος Αττικής Παναθηναϊκός ξεπέρασε το πρωί με 4-0 τη Φιλία Ορεστιάδας, αλλά το μεσημέρι συνάντησε δυσκολίες κόντρα στον Α.Ο. Ταταύλα, που είναι λιγότερο δυνατός σε σχέση με το περασμένο πρωτάθλημα και τη 2η θέση. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-2 με τις δυο νίκες για τα Ταταύλα από τον Βούλγαρο πρώην της Φιλίας Ορεστιάδας Τεοντόρ Αλεξαντρόφ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας στην Α1 Ανδρών:

Φιλία Ορεστιάδας-Παναθηναϊκός      0-4

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ε.Κ.                     1-4

Α.Ο. Πεύκης-Ο.Α. Χανίων              2-4

Ίφιτος Πατρών-Α.Σ. Πέρα Αθηνών   2-4

Ολυμπιακός-Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας     4-0

Α.Ο. Ταταύλα-Παναθηναϊκός           2-4

Α.Σ. Πέρα-Ο.Α. Χανίων                  4-0

Άρης Νικαίας-Α.Ο. Πεύκης              3-4

Ολυμπιακός-Φιλία Ορεστιάδας         4-0

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Α.Ε.Κ.             0-4