Super League: Κοντά στην προεδρία του Παναθηναϊκού ο τελευταίος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Μακεδονίας – Θράκης

 

Βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την προεδρία του Παναθηναϊκού σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το “deal” της μεταβίβασης των μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι ο Σταύρος Λεκκάκος, σύμφωνα με μπαράζ δημοσιευμάτων αθηναϊκών ιστοσελίδων.

Πρόκειται για μάνατζερ γνωστό ιδιαίτερα στους τραπεζικούς κύκλους καθώς διετέλεσε πρόεδρος της MIG και πιο πριν ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω της οποίας είχε και ιδιαίτερες σχέσεις με το ποδόσφαιρο και την Εθνική Ομάδα της οποίας ήταν βασικός χορηγός (χαρακτηριστική η φωτο του με τον Γιώργο Καραγκούνη).

Ο Σταύρος Λεκκάκος αποτέλεσε και τον τελευταίο χρονικά γενικό διευθυντή της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης, καθώς είχε τοποθετηθεί στην θέση αυτήν  για να προετοιμάσει την απορρόφηση της κορυφαίας τότε βορειοελλαδίτικης τράπεζας από την Πειραιώς.

Αν και ο ίδιος πριν δυο εβδομάδες διέψευδε σε οικονομικούς κύκλους το ενδεχόμενο να αναλάβει πρόεδρος των πράσινων, φαίνεται πως πλέον έχει πειστεί από τους Πιεμπονγκσάντ και Ρέστη, ώστε να δεχθεί τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ άλλα ονόματα δεν έχουν διαρρεύσει.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το περιβάλλον του Λεκκάκου πάντως, δεν είναι δεδομένη η ανάληψη της προεδρίας από μέρους του και για να πει οριστικά το ναι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας να κινεί τα νήματα.

Επίσης θέλει όπως κάθε λογικός άνθρωπος να μάθει με λεπτομέρεια το πλάνο που έχει εκπονηθεί για την επόμενη μέρα ενώ θέλει να υπάρξει και πλήρης ομαλότητα στις πληρωμές του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα δημοσιεύματα αποδίδουν κωλυσιεργία στον  Αλαφούζο για την ολοκλήρωση του deal.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΕΚΚΑΚΟΥ

Γεννήθηκε το 1952 στο Φλομοχώρι Λακωνίας και έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Hon. DBA) του Πανεπιστημίου του Bolton στην Αγγλία.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την American Express Bank Ελλάδος, από όπου αποχώρησε το 1992 με το βαθμό του Αντιπροέδρου και εντάχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το 1998 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Ομίλου. Από την θέση αυτή διαχειρίσθηκε την συγχώνευση αρκετών ελληνικών τραπεζών, οι οποίες εξαγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς. Στα πλαίσια αυτά το 1998 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης και το 2001 Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ Bank όπου εργάστηκε για την προετοιμασία της απορρόφησης των δύο τραπεζών.

Τον Απρίλιο του 2006 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου στην Piraeus Bank Romania, μέχρι τον Ιούνιο του 2008. Την περίοδο αυτή το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας αυξήθηκε κατά 130 μονάδες, τα μεγέθη δεκαπλασιάστηκαν και τα κέρδη ακολούθησαν εντυπωσιακή μεταβολή.

Τον Ιούνιο του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και εξελέγη Διευθύνων Σύμβουλος και Deputy CEO τον Μάιο του 2010. Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τις αρχές Μαΐου 2015 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και CEO, καθώς και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου. Τον Μάιο του 2015 ανέλαβε Αντιπρόεδρος ΔΣ, τον Ιανουάριο του 2016 Διευθύνων Σύμβουλος & CEO και τον Ιούνιο του 2016 Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2017 για να αφοσιωθεί στην MIG όπου διετέλεσε εν συνεχεία πρόεδρος της και από την οποία παραιτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2018.

Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος των Επιχειρηματικών Συμβουλίων Ελλάδας-Κουβέιτ Ελλάδας-Κατάρ, Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων & Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.

*Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση της Πειραιώς για την Εθνική Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here