Αναχώρησε η Βούλα Παπαχρήστου μαζί με Στεφανίδη και Τεντόγλου για το Διηπειρωτικό Κύπελλο της Οστράβας

 

Στο Διηπειρωτικό Κύπελλο που θα γίνει στην Οστράβα, θα αγωνιστεί η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη.

Επίσης στην αποστολή για τη διοργάνωση η οποία θα γίνει το Σαββατοκύριακο (8-9/9), θα πάρουν μέρος και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, οι οποίοι ανέβηκαν στην κορυφή των αγωνισμάτων τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Έτσι ως Ελλάδα θα έχουμε έναν Έλληνα αθλητή και δύο αθλήτριες ως μέλη της ευρωπαϊκής ομάδας. Στην Οστράβα θα ταξιδέψουν και οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι και Μίτσελ Κρίερ, προκειμένου να είναι κοντά στις προσπάθειες των αθλητών τους.

Στη διοργάνωση μετέχουν τέσσερις μικτές ομάδες, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Σε κάθε αγώνισμα θα πάρουν μέρος δύο αθλητές και αθλήτριες από κάθε ήπειρο, ενώ κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δύο «τζόκερ» (έναν άντρα και μία γυναίκα) για την καθεμία από τις αγωνιστικές ημέρες. Ο αρχηγός κάθε ομάδας είναι αυτός που θα αποφασίζει το αγώνισμα στο οποίο θα τοποθετηθεί ο τζόκερ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στον τρόπο που θα διεξαχθούν τα ριπτικά αγωνίσματα καθώς και τα οριζόντια άλματα. Στον πρώτο γύρο μετέχουν όλοι οι αθλητές, ενώ μετά την τρίτη προσπάθεια συνεχίζουν οι καλύτεροι από κάθε ήπειρο (και όχι οι τέσσερις καλύτεροι). Μετά την τέταρτη προσπάθεια συνεχίζουν οι δύο καλύτεροι, ενώ ο νικητής θα προκύπτει στο πέμπτο και τελευταίο άλμα.

Παράλληλα η IAAF επέλεξε να επαναφέρει τον αποκλεισμό στα 3.000μ και 3.000μ στιπλ, κανονισμό που εφάρμοσε δοκιμαστικά και η ΕΑΑ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομάδων, πριν αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, ο τελευταίος αθλητής ή αθλήτρια που θα περνά τη γραμμή του τερματισμού, μετά τις τρεις πρώτες στροφές, θα αναγκάζεται να σταματήσει. Με τον τρόπο αυτό θα τερματίσουν μόνο τέσσερις από τους οκτώ που θα πάρουν θέση εκκίνησης.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε σήμερα (Πέμπτη, 6/9) για την Τσεχία, ενώ και οι τρεις Έλληνες αγωνίζονται το Σάββατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here