ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ένα “λιοντάρι” στο δρόμο των Θρακιωτών για την κατάκτηση του τίτλου

 

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ άλλαξε και πλέον στην τελική φάση θα έχουμε ένα νέο μίνι πρωτάθλημα που θα καθορίζει ποια ομάδα θα πάρει την άνοδο για την Γ’ Εθνική κατηγορία.

Πέρσι στο φάιναλ φορ ο όμιλος της Θράκης πέτυχε την απόλυτη εκπροσώπηση έχοντας το 4/4.  Τότε το Δημοκρίτειο κατάφερε με εντυπωσιακές εμφανίσεις να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας του Πανσερραϊκού και να περάσει αυτό στον ημιτελικό. Οι Σερραίοι φαίνεται πως “έμαθαν” το μάθημά τους και φέτος δείχνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν δυναμικά στο παιχνίδι διεκδίκησης της ανόδου. Με μεταγραφές από τα ψηλά ράφια έχουν σχηματίσει μια ομάδα φόβητρο που θυμίζει την Ελευθερούπολη προ διετίας.

Στο τιμόνι της ομάδας παραμένει ο πολύμπειρος Φώτης Κοκολιός με τον βοηθό του Ιωσηφίδη να έχει και ρόλο παίχτη ως πλέι μέικερ. Από εκεί και πέρα η ομάδα κράτησε το βασικό της κορμό με τους Χατζηστεφάνου, Καρρασαββίδη, Σταματόπουλο, Χατζηανδρέου, Φραγκούλη, Γεωργιανό και Παρχαρίδη να παραμένουν ενώ ενεργοποίησε και πολλές μεταγραφικές βόμβες που θα της δώσουν το κάτι παραπάνω στην διεκδίκηση της ανόδου.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην σεντερ του Αρη,  του Ανατόλια της Β’ Εθνικής, αλλά και των ΜΕΝΤ, Αμαρουσίου, Μακεδονικού παλαιότερα στην Α1, Συμεωνίδης, αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό. Επίσης, αποκτήθηκαν ο πλέι μέικερ Χαρομάρης του Α.ΟΣ. (Γ.Σ.Σερρών 2017), ο Τράκας των Ικάρων στα γκαρντ και φυσικά ο Πεχλιβάνης, που επιστρέφει για χάρη των “κόκκινων” στην ενεργό δράση. Όλοι αυτοί  είναι που θα κληθούν να δώσουν στον Πανσερραϊκο τα χαρακτηριστικά που του έλειπαν πέρσι για την άνοδο.

Η παρουσια του στην τελική φάση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, Το μόνο που μένει είναι να δούμε ποια ή ποιες ομάδες από τον όμιλο της Θράκης θα βρουν το «λιοντάρι» στον δρόμο τους.