ΕΠΣ Ξάνθης: Κίνδυνος αναβολής όλων των αγώνων της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου

 

Μπορεί το απόγευμα να διεξάγεται η πλειοψηφία των αγώνων της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης (τρία παιχνίδια έγιναν χθες), ωστόσο στον αέρα βρίσκεται η 3η και τελευταία αγωνιστική που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Όπως αναφέρει η Ξάνθη Sport και επιβεβαιώνεται και από το ρεπορτάζ του ThrakiSportS, με το τέλος Αυγούστου λήγει και η ημερομηνία παράτασης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την έκδοση άδειας καταλληλότητας των γηπέδων.

Συνεπώς οι άδειες λήγουν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Αυγούστου και αν δεν εκδοθούν νέες άδειες καταλληλότητας ή δεν δοθεί κεντρικά μια νέα παράταση νέα – πέραν αυτής της ημερομηνίας, δεν μπορεί να γίνει κανένα παιχνίδι.

Να σημειώσουμε ότι η έκδοση άδειας για την καταλληλότητα των γηπέδων από πέρυσι, το 2017, πέρασε με σχετικό νόμο στην αρμοδιότητα των Δήμων, αλλά στην περιοχή μας – και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας – κανένας από τους Δήμους δεν φαίνεται να προχώρησε αυτή τη διαδικασία.

Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Ξάνθη Sport, «αυτή τη στιγμή περισσότερες να είναι οι πιθανότητες μη διεξαγωγής των αγώνων της Κυριακής μια και χρονικά δεν πιστεύουμε να προλάβει η ΓΓΑ να αποφασίσει για νέα παράταση».

Ωστόσο πληροφορίες του ThrakiSportS από το υπουργείο αναφέρουν ότι δεδομένου του γενικευμένου προβλήματος, ενδέχεται τελικά και να δοθεί κεντρική λύση από την ΓΓΑ αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες.

Μέχρι τότε τα πάντα είναι στον αέρα και για τον λόγο αυτόν η ΕΠΣ Ξάνθης ναι μεν όρισε για την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 τα παιχνίδια, αλλά δεν  δημοσιοποίησε επισήμως το πρόγραμμα και ούτε φυσικά φαίνεται να προχωράει στον ορισμό των διαιτητών…