Κύπελλο Ελλάδας: Πρεμιέρα με δύσκολες αποστολές για Φέρες και Ν. Σιδηροχώρι, εύκολη για Άβατο (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Πρεμιέρα το απόγευμα με τους αγώνες της πρώτης φάσης του νέου Κυπέλλου Ελλάδος, που πλέον αλλάζει μορφή με τη συμμετοχή και ερασιτεχνικών ομάδων, σε μια συγχώνευση με το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Την Θράκη στον δεύτερο τη τάξει θεσμό θα εκπροσωπήσει φυσικά ο ΑΟΞ που ως ομάδα της Super League θα μπει πιο μετά καθώς και ένας εκπρόσωπος κάθε νομού αλλά όχι και στις τρεις περιπτώσεις ο κυπελλούχος.

Η Δόξα Προσκυνητών που κατέκτησε το κύπελλο στη Ροδόπη αρνήθηκε τη συμμετοχή της και έτσι αυτή πέρασε στην φιναλίστ Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που αποδέχθηκε την πρόκληση έστω και αν ξεκίνησε μόλις πριν δέκα μέρες προετοιμασία υπό τις οδηγίες του μέχρι πέρυσι ενωσιακού προπονητή Σπύρου Κουτσογιάννη. Η κλήρωση πάντως είναι η χειρότερη που μπορούσε να έχει αφού απέναντί της θα έχει μια πανίσχυρη ομάδα, τον ΑΟ Καρδίας που είναι ο κυπελλούχος Μακεδονίας και ακλόνητο φαβορί για την αναμέτρηση με το θετικό πάντως να είναι ότι θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Δείτε την αποστολή της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Δύσκολη αποστολή έχει και η κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου Θράκη Φερών που εξασφαλίζοντας και βοήθεια από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για να πληρωθεί το σχετικό παράβολο, δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος αλλά κληρώθηκε με τον περσινό πρωταθλητή του Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής Απόλλωνα Παραλιμνίου και μάλιστα εκτός έδρας, στις Σέρρες. Τα περιθώρια πρόκρισης δεν είναι πολλά αλλά οι Εβρίτες θα διεδικήσουν τις πιθανότητές τους. Δείτε την αποστολή της Θράκης Φερών στο Παραλίμνιο με ένα κλικ ΕΔΩ.

Αντιθέτως, θεωρητικά εύκολο έργο έχει ο κυπελλούχος ΕΠΣ Ξάνθης Άρης Αβάτου. Αφενός κληρώθηκε στην έδρα του, αφετέρου αντιμετωπίζει την κυπελλούχο Πιερίας που δεν είναι κάποια ομάδα Γ’ Εθνικής αλλά μια ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος και μάλιστα όχι από τις πρώτες και ισχυρες, αφού πέρυσι τερμάτισε στην έβδομη θέση. Ο λόγος για τον Εθνικό Κεραμιδίου που έρχεται χωρίς πολλές φιλοδοξίες στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει το ιδιαίτερα ενισχυμένο και με πάθος για τον συγκεκριμένο θεσμό Άβατο. Δειτε την αποστολή του Γιώργου Μαραντά με ένα κλικ ΕΔΩ.

Όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδος ξεκινούν στις 17:00 το απόγευμα και σε περίπτωση ισόπαλοι αποτελέσματος θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι, για να προκριθεί οπωσδήποτε μόνο μια ομάδα. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων με ένα κλικ ΕΔΩ. To ThrakiSportS όπως κάνει εδώ και πάνω από πέντε χρόνια με όλα τα επίσημα παιχνίδια όλων των ομάδων της Θράκης σε εθνικό επίπεδο, θα έχει live ενημέρωση και από τους τρεις αγώνες των ομάδων της περιοχής μας.