Προσωρινά ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Επιστρέφουν στην Ελλάδα

 

Το Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους. Ικανοποίηση στην Αθήνα και το ΓΕΕΘΑ. “Καλή πατρίδα, καλή λευτεριά” ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή τον Μάρτιο και παρέμειναν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης για 167 ημέρες. Αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα αύριο, εξετάζεται να σταλεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους από το τουρκικό δικαστήριο αφήνονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, απεφάνθη, ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί, ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι δύο στρατιωτικοί πιθανότατα θα επιστρέψουν αύριο και θα τους παραλάβουν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Εξετάζεται να σταλεί το πρωθυπουργικό και αυτή τη στιγμή γίνονται οι αναγκαίες συνεννοήσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και του Μαξίμου.

Οι δύο Έλληνες είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης από τον Μάρτιο και για 167 ημέρες.

Στις 17 Ιουλίου η τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε το πέμπτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισής τους.

Η Ελληνίδα πρόξενος ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση εκφράζει το ΓΕΕΘΑ.

Τσίπρας: Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής ο πρωθυπουργός αναφέρει:

“Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά”.

Συμβολική η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here