Με Σοφιανίδη η πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Γλασκώβη

 

Με οκτώ συμμετοχές ανοίγει την Παρασκευή στη Γλασκώβη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν μετέχει σε μεγάλη διοργάνωση ο Ξανθιώτης Χρήστος Κατραντζής, ωστόσο η Θράκη διαθέτει και πάλι συμμετοχή,

Ο λόγος για τον Νίκο Σοφιανίδη που ξεκίνησε την κολυμβητική του πορεία στον ΟΦΘΑ αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και πλέον σπουδάζει στις ΗΠΑ και μετέχει και στο κολεγιακό πρωτάθλημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μετά τους Μεσογειακούς θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του με Εθνική Ανδρών Γυναικών.

Στην πρεμιέρα της Παρασκευής θα είναι το ένα από τα τρία δελφίνια μας που θα πέσουν στην πισίνα για να αγωνιστούν στα 50 μέτρα ύπτιο. Βέβαια κατέρχεται με τον 31ο χρόνο μεταξύ των 54 συμμετεχόντων και των χειρότερο από τους άλλους τρεις Έλληνες, οπότε θα πρέπει να κάνει μεγάλη υπέρβαση για να προκριθεί στην 16άδα του ημιτελικού.

Βέβαια ο στόχος του Σοφιανίδη και το καλό του αγώνισμα δεν είναι τα 50 μέτρα. Σε αντίθεση με τον Απόστολο Χρήστου που έχει την 10η επίδοση στους 54 αθλητές, αλλά πρώτα θα πρέπει να περάσει στους απογευματινούς ημιτελικούς και μετά να κάνει την προσπάθεια για τον τελικό. Αγωνίζεται επίσης στο ίδιο αγώνισμα στα προκριματικά και ο Γιώργος Σπανουδάκης (20η καλύτερη επίδοση μεταξύ των 54).

Ντεμπούτο στη διοργάνωση (που αρχίζει με τους πρωινούς προκριματικούς στις 11.30 το πρωί) θα κάνει για την ελληνική αποστολή ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος στα 400 ελεύθερο που μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει στην ίδια σειρά με τον μεγάλο Ούγγρο Λάζλο Τσεχ. Η Νόρα Δράκου που συχνά προπονείται στην Αλεξανδρούπολη παίρνει τη σκυτάλη στα 50 μέτρα ελεύθερο.

Ο Γιάννης Καρπουζλής στα 100 μέτρα πρόσθιο, που έκανε συχνά προπονήσεις στην Ξάνθη με τον κολλητό του Χρήστο Κατραντζή (τα χρόνια που υπήρχε βέβαια κολυμβητήριο ανοιχτό στην πόλη) και η Αννα Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα κλείνουν τις ατομικές συμμετοχές της Παρασκευής, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίζεται και η σκυταλοδρομία της εθνικής μας στα 4×100 μέτρα ελεύθερο, χωρίς τον Κατραντζή αλλά με τους Χρήστου-Βαζαίο-Μελαδίνη-Γκολομέεβ.