To e-mail για την πρόσληψη Κεχαγιά ως ομοσπονδιακού που άναψε φωτιές εντός και εκτός της ΕΠΟ

 

Ένα mail, που κατά λάθος στάλθηκε σε δεκάδες αποδέκτες από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δράμας Γιώργο Χατζησαρόγλου, ήταν η αιτία πανικού που δημιουργήθηκε στις τάξεις του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Το mail εστάλη από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δράμας, που τυγχάνει μέλος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, με αποδέκτη κάποιους συγκεκριμένους δημοσιογράφους και περιεχόμενο τις αποφάσεις της επιτροπής για τις προσλήψεις και απολύσεις του τιμ των προπονητών της ΕΠΟ. Ανάμεσα στις αποφάσεις ως γνωστόν το τέλος της συνεργασίας με τον Κώστα Τσάνα ως άμεσου συνεργάτη του Σκίμπε αλλά και την πρόσληψη του Νίκου Κεχαγιά στην Εθνική Παίδων.

Κάποιος από τους δημοσιογράφους το προώθησε σε άλλους αποδέκτες, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Αξία”, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει η εφημερίδα «να δημοσιοποιηθεί η εισήγηση της επιτροπής για απόλυση κάποιων προπονητών (Τσάνας, Γεωργακόπουλος, Λιβαθηνός) και για πρόσληψη κάποιων άλλων  (Κεχαγιάς, Ζαζόπουλος) κατόπιν επιθυμίας του ΠΑΟΚ όπως εκφράστηκε μέσω των πέντε μελών της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, που «ταξινομούνται» στην πλευρά Σαββίδη, έναντι δύο της πλευράς Μελισσανίδη».

 width=

Με τη δημοσιοποίηση του mail έγινε γνωστό ένα ακόμη επεισόδιο που τους δύο τελευταίους μήνες έχει επισημανθεί μεταξύ των δύο παρατάξεων, αυτήν της πλευράς Σαββίδη-Μαρινάη όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα και εκείνη του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο επεισόδιο αφορούσε την προσπάθεια της πλευράς Σαββίδη να μην επιλεγεί πρόεδρος στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας ο Παπαχρήστος που στηριζόταν από την πλευρά Μελισσανίδη. Ως γνωστόν, η προσπάθεια απέτυχε.

Το δεύτερο ήταν η εκλογή προέδρου της Super League του Βαγγέλη Μπαταγιάννη που είχε την υποστήριξη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ έναντι του Πέτρου Καϊμακάμη που υποστηριζόταν από την ΑΕΚ. Τελικά, ο Καϊμακάμης δεν έθεσε υποψηφιότητα και ο Μπαταγιάννης εξελέγη άνευ αντιπάλου.

Το τρίτο επεισόδιο σημειώθηκε στις εκλογές της Football League όταν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προσπάθησαν να μπλοκάρουν την υποψηφιότητα του Λεωνίδα Λεουτσάκου με δικό τους υποψήφιο τον Άρη Λυχναρά. Η προσπάθεια απέτυχε, ο Λεουτσάκος εξελέγη πρόεδρος, και στη συνέχεια η πλευρά Λυχναρά κατέθεσε προσφυγή για τη διαδικασία της εκλογής που στο πρώτο στάδιο απερρίφθη.

Το θέμα των προπονητών είναι το τέταρτο επεισόδιο σύγκρουσης των δύο πλευρών, αφού κάθε υπόδειξη της ΑΕΚ για στελέχωση του προπονητικού τιμ απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Βεβαίως, την τελική απόφαση θα πάρει το ΔΣ της ΕΠΟ, αλλά λόγω… θέρους, μάλλον θα αποφασίσει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, όπου η ΑΕΚ διαθέτει ένα μόνο μέλος έναντι τεσσάρων της συμμαχίας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε προηγηθεί, πριν το καλοκαίρι όμως, η κόντρα των δύο πλευρών για τον έλεγχο της ΕΠΣ Έβρου που έληξε με επικράτηση άνευ αντιπάλου του Παντελή Χατζημαρινάκη που στηρίχθηκε από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη.