Καγκελόπορτα καταπλάκωσε 3χρονο παιδί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής

 

Την ελλιπή συντήρηση σε δημοτικούς χώρους όπου παίζουν καθημερινά πολλά παιδιά και αποτελούν προορισμό για εκατοντάδες δημότες όλων των ηλικιών, καταδεικνύει το σοβαρό ατύχημα που συνέβη σε έναν τέτοιο χώρο στο κέντρο της Κομοτηνής. Στο θερινό δημοτικό θέατρο του Δήμου Κομοτηνής συνέβη το ατύχημα με θύμα ένα παιδί τριών ετών, όταν μία από τις σιδερένιες πόρτες του αύλειου χώρου έπεσε πάνω του και το καταπλάκωσε.

Το παιδί διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες, σήμερα αναρρώνει στο σπίτι του, χωρίς ευτυχώς να έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, και παρακολουθείται από τον παιδίατρο της οικογένειας.

Το περασμένο Σάββατο 7 Ιουλίου η μητέρα Αργυρώ Χαϊνάκη μαζί με τον τρίχρονο γιο της μετέβησαν, όπως συνηθίζουν να κάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, στο θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., για να απολαύσουν μερικές ώρες παιχνιδιού. Ελλείψει παιδικών χαρών, μετά την αποξήλωση αυτών σε πολλά σημεία της πόλης, η μητέρα πήγαινε τον γιο της στην αυλή του θερινού για να παίζει. Όμως αυτή η μέρα έμελλε να είναι διαφορετική και τρομακτική, όταν η κα Χαϊνάκη είδε την σιδερένια πόρτα να πέφτει πάνω στο παιδί της και εκείνο να “διπλώνει”, όπως χαρακτηριστικά είπε στον “Χ”.

Ο μικρός έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στον αύλειο χώρο του θεάτρου. Σε κάποια στιγμή βρέθηκε κοντά στην συρόμενη καγκελόπορτα που χρησιμοποιείται για την είσοδο οχημάτων στον χώρο. Όταν το παιδί επιχείρησε να σύρει την πόρτα, εκείνη υποχώρησε και έπεσε πάνω του.

Επικράτησε πανικός και άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το χτύπημα στη μέση, αλλά διαβεβαίωσαν την μητέρα ότι δεν έχει πειραχτεί η σπονδυλική του στήλη. Προσέφεραν στο μικρό αγόρι την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και, όταν διαπίστωσαν ότι η κατάστασή του επιτρέπει την έξοδο από το νοσοκομείο, έδωσαν το εξιτήριο ώστε να πάει σπίτι του για να αναρρώσει. “Ακόμα δεν περπατάει το παιδί, γιατί πονάει στη μέση”, μας ενημερώνει η μητέρα του και δοξάζει την τύχη τους που το παιδί δεν χτυπήθηκε στο κεφάλι, αφού αυτό βρέθηκε στο κενό, ανάμεσα στο κάγκελα της πόρτας.

Ο Δήμος Κομοτηνής, όπως πληροφορούμαστε, ενημερώθηκε για το συμβάν, όμως μέχρι και χθες το μεσημέρι, όπως διαπίστωσε ο “Χ” σε επιτόπια επίσκεψη, καμία μέριμνα δεν είχε ληφθεί για την αποκατάσταση. Η συρόμενη καγκελόπορτα βρισκόταν ακόμα πεσμένη στο έδαφος, στο ίδιο σημείο όπου τραυματίστηκε το παιδί και γύρω από αυτήν υπήρχαν σκόρπια τούβλα, εκείνα που υποτίθεται συγκρατούσαν την πόρτα.

Οι μεντεσέδες, όπως μπορεί να δει κανείς διά γυμνού οφθαλμού, έχουν σκουριάσει και προφανώς δεν ήταν σε θέση να συγκρατούν πλέον την βαριά καγκελόπορτα. Μάλιστα την ώρα που βρισκόμαστε έξω από την αυλή του θεάτρου, άλλα μικρά παιδιά συνεχίζουν να παίζουν εκεί, διερχόμενα με ποδήλατα ή με τα πόδια. Ακριβώς δίπλα υπάρχει το άλλο μισό της καγκελόπορτας, επίσης σε κακή κατάσταση και με ορατό τον κίνδυνο και αυτό να υποχωρήσει.

Οι γονείς του μικρού αγοριού είναι αποφασισμένοι να στραφούν νομικά κατά των υπευθύνων και ήδη έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για την ελλιπή συντήρηση του χώρου. “Αυτό που τραβήξαμε μέχρι να δούμε ότι το παιδί είναι καλά …σκάσαμε”, λέει χαρακτηριστικά η μητέρα και προσθέτει “αυτός ο χώρος είναι κάπως προφυλαγμένος και έχει δροσιά να παίζει το παιδί” αναφέρει για την επιλογή του θερινού θεάτρου ως χώρο ψυχαγωγίας του παιδιού τους.

Η παρουσία πολλών παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού επιβεβαιώνουν ότι η αυλή του θεάτρου είναι προορισμός για πολλές οικογένειες με παιδιά και αυτό το ατύχημα έρχεται, δυστυχώς, να καταδείξει την ελλιπέστατη συντήρησή του.

 

Πηγή:  http://www.xronos.gr/