Ο Σοφιανίδης νίκησε τον Χρήστου στα 200μ ύπτιο και στέφθηκε για πρώτη φορά Πανελληνιονίκης

 

Η μεγάλη νίκη του Νίκου Σοφιανίδη επί του Απόστολου Χρήστου ήταν το γεγονός που ξεχώρισε στην 2η ημέρα του 87ου Εθνικού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανδρών–Γυναικών, που διεξάγεται αυτό το τριήμερο στο κολυμβητήριο του Αλίμου.

Ο Σοφιανίδης που αγωνίζεται με τα χρώματα του ΠΑΟΚ αλλά ξεκίνησε την κολυμβητική του σταδιοδρομία από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης τερμάτισε πρώτος στον τελικό των 200μ. ύπτιο ανδρών με χρόνο 2.00.86, ξεπερνώντας τον Απόστολο Χρήστου ο οποίος έκανε 2.00.88.

Αυτός είναι ο πρώτος πανελλήνιος τίτλος για τον Σοφιανίδη σε επίπεδο ανδρών και η πρώτη ήττα για τον Απόστολο Χρήστου σε οποιοδήποτε αγώνισμα υπτίου στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο πρωταγωνιστής της ημέρας, αμέσως μετά τους αγώνες δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας κολύμβησης: “Ήταν μια πολύ ωραία κούρσα, ένα δυνατό τεστ ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αμέσως μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες. Πιστεύω ότι ο χρόνος μου είναι ένας καλός χρόνος για τη συγκεκριμένη εποχή και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και με την επίδοσή μου. Οι βλέψεις τώρα είναι στο Πανευρωπαϊκό.

Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στην οικογένειά μου και τον προπονητή μου, Τάσο Χατζηγεωργίου, όπως επίσης και στο σύλλογό μου και τους συναθλητές μου. Στόχος στους Πανευρωπαϊκούς, στους οποίους συμμετέχω για πρώτη φορά, είναι να μπορέσω να κατεβάσω κι άλλο το χρόνο μου και μακάρι να φτάσω σε κάποιον ημιτελικό. Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία που θέλω να αξιοποιήσω.

Όσο για το επίπεδο των αγώνων του Εθνικού Πρωταθλήματος, μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό και πάντα είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να κολυμπάς με αυτούς τους αθλητές”.