Γ’ Εθνική: Νυχτερινή «βόμβα» αποχώρησης της Ελπίδας Σκουτάρεως! Τι σημαίνει αυτό για τις ομάδες της Θράκης…

 

Την απόφαση να μην κατέβει στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας έλαβε η Ελπίδα Σκουτάρεως, μια ομάδα που πέρυσι ανέβηκε στα εθνικά πρωταθλήματα προερχόμενη από το πρωτάθλημα Σερρών και μετέχοντας στον όμιλο όπου λαμβάνουν μέρος και οι ομάδες της Θράκης, διεκδίκησε μέχρι και τον τίτλο.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου και οι διοικούντες, θεωρώντας ότι δεν βρήκαν την βοήθεια που ήθελαν από τους τοπικούς παράγοντες, αποφάσισαν εκτός απροόπτου να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα και για την ακρίβεια να μην δηλώσουν συμμετοχή.

Αν και στην προκήρυξη προβλέπεται αντικατάσταση ομάδων, αυτή αφορά όσες ανεβαίνουν από τα τοπικά πρωταθλήματα και δηλώνουν αδυναμία, οπότε ερωτώνται ο δεύτερος, ο τρίτος κλπ του τοπικού πρωταθλήματος. Στην περίπτωση ομάδας που έτσι κι αλλιώς μετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δεν προβλέπεται αντικατάσταση όπως συνέβη πχ και πέρυσι με τον Πανθρακικό.

Επίσης, δεν προβλέπεται σωτηρία της ΑΕ Διδυμοτείχου που είναι η πρώτη ομάδα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς για κακή τύχη των Εβριτών η βαθμολογία ήδη απ΄τον Απρίλιο έχει επικυρωθεί για να γίνουν τα μπαράζ, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Συνεπώς ο όμιλος ΑΜ-Θ της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί με μια ομάδα λιγότερη (και κατά συνέπεια ια υποβιβαστεί εφόσον δεν υπάρξει μεταφορά ομάδας από άλλον νομό κατά την γεωγραφική κατανομή) και μια ομάδα λιγότερη, σε σχέση με αυτές που θα συμμετάσχουν. Πάντως οι διοικούντες της Ελπίδας Σκουτάρεως λένε και οι ίδιοι ότι η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία και αφήνουν ένα παραθυράκι να αναθεωρηθεί η απόφασή τους, εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Βαμμένο μαυρο χρωμα θα έχει η αυριανή μερα για την Ελπις Σκουτάρεως…Μια μαύρη σελίδα στην μεγαλη αυτή ιστορια της ομάδας μας προστίθεται στο ομορφο αυτο βιβλίο της…Ολα τα ωραια κάποτε τελειώνουν ετσι και αυτο το πανεμορφο όνειρο-ταξίδι της αγάπης μας στην Γ εθνική… Όπως σας είχαμε προαναγγείλει παλαιότερα η διοίκηση ζητάει την στήριξη των εξω παραγόντων για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας που αγωνίζεται …Έχει ζητήσει έργα εδω και 18 μήνες περιπλανώμενη στα γήπεδα της Γ εθνικής και αγωνιζόμενη σε όλο το πρωτάθλημα ως φιλοξενούμενη,είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της για την συνεχεια… Από υποσχέσεις είχαμε χορτάσει ομως από πράξεις δεν είδαμε καμία… Γι αυτο βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την απόφαση της διοίκησης να αποσύρει την ομάδα έως ότου βρεθεί μια λύση υλοποίησης των αιτημάτων της… Υ.Γ. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Η #ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗ Η ΑΣΧΗΜΗ ΣΤΙΓΜΗ