Επέτειος: Σαν σήμερα το γκολ του Τοροσίδη που χάρισε την πρώτη νίκη της Ελλάδας σε Μουντιάλ

 

Η 17η Ιουνίου είναι μια ημερομηνία ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού σαν σήμερα οκτώ χρόνια πριν, το 2010, η Ελλάδα πέτυχε το πρώτο της γκολ και την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ με βασικό πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τοροσίδη.

Σαν σήμερα, 17 Ιουνίου του 2010, η Εθνική μας ομάδα πέτυχε το πρώτο της γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, και την πρώτη της νίκη χάρη στο γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο παιχνίδι με την Νιγηρία.

Εκείνο ήταν ένα από τα δέκα συνολικά τέρματα που έχει πετύχει με την φανέλα της Εθνικής Ομάδας ο ξανθιώτης νυν αρχηγός της. Μάλιστα ο Τόρο είναι ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που φτάνει διψήφιο αριθμό τερμάτων, ενώ συνολικά είναι ο 19ος σκόρερ της ιστορίας της.

Παράλληλα έχει μπει και στο Top5 των συμμετεχόντων. Φέτος η Εθνική Ελλάδος δεν μετέχει στο Μουντιάλ της Ρωσίας μετά από δύο συνεχόμενες το 2010 στη Νότια Αφρική και το 2014 στη Βραζιλία. Για τις αναμνήσεις του από εκείνο το παιχνίδι είχε μιλήσει ο Τοροσίδης στο επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της ΕΠΟ κατά την διάρκεια του προηγούμενου Μουντιάλ, μαζί με τον Σαλπιγγίδη. Θυμηθείτε τι είχαν πει…