Πρώην παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επέστρεψε στη Θράκη και… σάρωσε μόνος του τη Βραζιλία

 

Ο Καναδός Γκάβιν Σμιτ, πρώην παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Καναδά στο 3-0 (25-22, 34-32, 25-23) επί της Βραζιλίας στη Βάρνα, στην πρεμιέρα του Nations League με 21 πόντους, 16/21 επιθέσεις, σχεδόν αλάνθαστος.

Η νίκη της ομάδας του Στεφάν Αντικά προκάλεσε αίσθηση σε όλους και ήταν η μεγάλη έκπληξη στον όμιλο της Βουλγαρίας που φιλοξενείται στην θρακική πόλη της Βάρνας.

Η επιστροφή του Σμιτ στην Εθνική Καναδά μετά από δυο χρόνια ήταν εκθαμβωτική και πάνω απ όλα απέδειξε ότι ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του.

Οπως επισημαίνει μάλιστα ο Στέφανος Λεμονίδης στο Φως, η FIVB μάλιστα στην αναφορά της στον αγώνα έχει τίτλο “Ο Σμιτ οδήγησε τον Καναδά και σόκαρε την χρυσή Ολυμπιονίκη Βραζιλία”

Ο Νίκολς Χογκ ακολούθησε με 15 πόντους και ο Στέφεν Μαρ με 9, ενώ από τη Βραζιλία διασώθηκε ο Ουάλας Ντε Σόουζα με 19 πόντους. Ήταν η πρώτη νίκη του Καναδά επί της Βραζιλίας μετά από 8 ήττες και μόλις η 5η νίκη της σε 27 συναντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σμιτ είναι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού για να επιστρέψει στην Ελλάδα δέκα χρόνια μετά την παρουσία του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Βέβαια, όπως σημειώνει ο Λεμονίδης, ο Ολυμπιακός πρέπει να βιαστεί για την απόκτηση του Καναδού “μπόμπερ”, αφού αγώνα με τον αγώνα θα ανεβάζει το κασέ του, με απαραίτητη προυπόθεση να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, αφού “κουβαλάει” δυο κατάγματα κνήμης.