Μουσουλμάνα από την Αλεξανδρούπολη βαφτίστηκε στην Κομοτηνή για χάρη του χριστιανού αγαπημένου της

 

Η απόφασή της να γίνει χριστιανή για να παντρευτεί τον σύζυγό της επισφραγίστηκε με το μυστήριο της βάφτισης στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Σε αυτή τη βάφτιση η νεοφώτιστη ήταν μητέρα με δύο παιδιά. Έλαβε το όνομα Αγάπη – Θεοπίστη και άφησε πίσω το μουσουλμανικό της όνομα Φατμέ και παρελθόν.

Πρόκειται για την 22χρονη από την Αλεξανδρούπολη, που ζει στην Κομοτηνή. Γνώρισε τον άνδρα με τον οποίον απέκτησαν δύο παιδιά, προ πενταετίας, και από τότε ζούσε μαζί του. Μαζί μεγαλώνουν τα παιδιά τους, τον Θεόφιλο ηλικίας 4 ετών και τη Σοφία – Ευγενία 1,5 ετών και έχουν αποφασίσει να πορευτούν κοινό βίο. Ο άνδρας της είχε εκφράσει την επιθυμία τα παιδιά του να βαφτιστούν κατά τις απαιτήσεις της δικής του πίστης. Εκείνη δεν αρνήθηκε και μάλιστα του γνωστοποίησε την απόφασή της να γίνει και εκείνη χριστιανή.

“Από αγάπη” γι’ αυτό έλαβε αυτήν την απόφαση αλλαγής θρησκεύματος, μας λέει η νεαρή γυναίκα. “Αφού θα ζήσω μαζί του θέλησα να γίνω χριστιανή, άλλωστε δεν γνώριζα και τόσα πολλά πράγματα για τη μουσουλμανική θρησκεία και δεν με ενδιέφερε αυτή η θρησκεία, ήθελα να γίνω χριστιανή”. Οι ιερείς της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής δέχτηκαν την απόφασή της αυτή και φρόντισαν να την ενημερώσουν για όλα όσα σημαίνει αυτή για την μετέπειτα ζωή της.

Με την μητέρα της, τον σύντροφό της, τα παιδιά τους και λιγοστούς συγγενείς, η νεαρή γυναίκα βαφτίστηκε χριστιανή για να λάβει το όνομά της από την γυναίκα που έγινε η νονά της. Φορώντας ένα λευκό ένδυμα μπήκε μέσα στην κολυμπήθρα και ακολούθησε όλο το τελετουργικό που προβλέπει το μυστήριο. Φανερά αγχωμένη αλλά χαμογελαστή υπό τα βλέμματα των δικών της ανθρώπων η νεαρή μητέρα έλαβε ευχές ως νεοφώτιστη. Επόμενο βήμα για την ίδια και τον σύντροφό της είναι να ανεβούν τα σκαλιά της Εκκλησίας, αφού έχουν αποφασίσει να τελέσουν θρησκευτικό γάμο.

 

Πηγή:  http://www.xronos.gr/