Το θαύμα της Εθνικής Δανίας του Μέλερ-Νίλσεν στο Euro ’92 “ζήλεψαν” οι πρωταθλητές της ΑΔ Αλεξανδρούπολης του Τσιομλεκίδη

 

Τον 2ο σερί τίτλο τους κατέκτησαν οι ποδοσφαιριστές της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης που όπως και πέρυσι σήκωσαν κούπα στην Θεσσαλονίκη αν και τρία 24ωρα νωρίτερα είχαν ηττηθεί και μάζευαν τα “μπογαλάκια” τους για Έβρο.

Ωστόσο η “τύχη” τους χαμογέλασε την Πέμπτη το βράδυ στην κλήρωση με την Α.Δ. Ξάνθης και αν και σχεδόν αποκλεισμένοι μετά την ήττα από την Α.Δ. Ροδόπης με 2-1, και απογοητευμένοι είχαν πάρει την απόφαση να αποχωρήσουν από την διοργάνωση λίγα λεπτά πριν την κλήρωση. Ωστόσο με την πίεση κάποιων παικτών προς τον προπονητή Βασίλη Τσιομλεκίδη η απόφαση αυτή άλλαξε, πρυτάνευσε η λογική, η ομάδα συμμετείχε στην κλήρωση, στάθηκε τυχερή και ακολούθησε ένα μαγευτικό Σαββατοκύριακο με νίκες 4-3 στον ημιτελικό με την Φθιώτιδα και με 5-1 στον τελικό με την Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης.

Το σκηνικό αυτό θύμιζε το Euro ’92 όταν η αποκλεισμένη Δανία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πήρε την θέση της αποκλεισμένης Γιουγκοσλαβίας από την του UEFA λόγω πολέμου κυριολεκτικά από τις παραλίες και κατέκτησε το κύπελλο νικώντας στον τελικό την Γερμανία με 2-0, με τον προπονητή της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης Βασίλη “Τσιομλεκ” Τσιομλεκίδη να θυμίζει τον Δανό προπονητή Ρίτσαρντ Μέλερ Νίλσεν, αφού από το πουθενά κατέκτησαν το κύπελλο.