Regions’ Cup: Λύγισε μετά από 16 πέναλτι στον τελικό η ΕΠΣ Ξάνθης! Πρωταθλήτρια η Εύβοια που φεύγει για Ουαλία

 

Η ΕΠΣ Ξάνθης δεν τα κατάφερε και μετά από μια λευκή ισοπαλία στα 90 λεπτά αλλά και στα 30 της παράτασης, λύγισε στην διαδικασία των πέναλτι από την ΕΠΣ Εύβοιας που μετά από 4 χρόνια αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ελλάδας και πήρε ρεβάνς για την προ διετίας ήττα της στην Κατερίνη.

Ως πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΕΠΣ Εύβοιας θα εκπροσωπήσει την χώρα στο UEFA Regions’ Cup και θα βρεθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Ουαλία για να λάβει μέρος στον πρώτο προκριματικό όμιλο.

Η ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού ήταν αρκετά καλύτερη της Εύβοιας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά πάντα έβρισκε απέναντι της έναν εξαιρετικό γκολκίπερ, αφού ο Ντουμάνης σε όποια φάση χρειάστηκε μετατράπηκε κυριολεκτικά σε «Ντε Χέα» για του «νησιώτες».

Στο 20′ είχαμε τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς και ανήκε στην Ξάνθη, όταν μετά από απευθείας εκτέλεση του Ταχτσίδη, ο Ντουμάνης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ, ενώ η Ευβοιώτες απάντησαν λίγα λεπτά αργότερα με ένα ανάποδο ψαλίδι του Μήτρου, που όμως απέκρουσε με τη σειρά του ο Γιάννης Ρούφος για την Ξάνθη.

Στο 32′ οι Ξανθιώτες είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Λαζαρίδη, ένας αμυντικός της Εύβοιας σε προσπάθεια του να γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι στον τερματοφύλακα του, παραλίγο να βάλει αυτογκολ, ενώ τρία λεπτά αργότερα απείλησαν και πάλι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χάρη Κατσή η μπάλα έφυγε για πολύ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 42′ είχαμε και μια περίεργη φάση, αφού η Εύβοια σκόραρε ένα γκολ με τον αρχηγό της, τον Καραμπά, όμως ορθώς ο βοηθός το ακύρωσε αφού ο παίκτης των τυπικά φιλοξενούμενων ξεκίνησε τη φάση από θέση οφσάιντ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες κι από τις δύο πλευρές. Στο 51′ ο Λαζαρίδης από καλή θέση στο ύψος της περιοχής αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ η Εύβοια απείλησε στο 66′ και το 73′ αντίστοιχα με τον Γιάννη Ρούφο, όμως να φωνάζει «παρών» και να κρατά το 0-0, στέλνοντας τις δύο ομάδες στην παράταση.

Εκεί η Ξάνθη έχασε μια τεράστια ευκαιρία να σκοράρει και να πάρει τη νίκη, όταν στο 97′ ο Κοτόπουλος βγήκε σε τετ α τετ με τον Ντουμάνε, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ, ενώ η ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού απείλησε και με τον Γιάννη Καραγκιόζη στο 110′ χωρίς όμως επιτυχία.

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, όπου οδηγήθηκε το ματς, οι ομάδες χρειάστηκε να εκτελέσουν… 16 πέναλτι για να αναδειχθεί τελικά νικήτρια η Εύβοια με σκορ 6-7, και να πάρει το εισιτήριο για την Ουαλία, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

ΕΠΣ Ξάνθης (Απόστολος Κουτρουλός): Ρούφος, Μπουνταγκίδης Α., Σαρηγιαννίδης Α., Ταχτσίδης, Κούτρας, Μαυρόπουλος, Λαζαρίδης (53′ Καραγκιόζης Γ.), Μπουνταγκίδης Γ., Σαρηγιαννίδης Π. (116′ Κωφίδης), Γκέκας (77′ Τουργαΐδης Σ.), Κατσής (60′ Κοτόπουλος).

ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ (Θανάσης Γουρνάς):Ντουμάνης, Τζαβράς, Πιλάτης, Μπαλόζι, Καραμπάς, Καλοχωρίδης, Κούρτης (85′ Μεγκανάι), Αναστασίου (114′ Παπαδάκης), Καραντάνης (119′ Καλλίτσης), Ντούρμας, Μήτρου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ