Έκτακτη ενημέρωση: Κλείστε πόρτες και παράθυρα λόγω τοξικού νέφους και μείνετε μέσα στα σπίτια σε όλη την Ξάνθη

 

Συνεδρίασε πριν από λίγη ώρα το έκτακτο όργανα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα την διαχείριση της κατάστασης που έχει επέλθει μετά την μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο του Γερμανού.

Σε λίγο θα εκδοθεί απόφαση (επίσημη) που θα συνιστά στους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να μένουν μέσα στα σπίτια τους για τις επόμενες 24 ώρες.

Τα μέτρα θα επηρεάσουν όλη την Ξάνθη αλλά και τα γύρο χωριά του Τοπείρου. Πιθανότατα θα είναι κλειστά και τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές…

Περισσότερα σε λίγο με την επίσημη ανακοίνωση…
Τα μέτρα είναι προληπτικά μέχρι να εκτιμηθούν οι επίσημες μετρήσεις
ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ανακοίνωση της εταιρείας για την μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στο Όλβιο της Ξάνθης:

«Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.
Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.
Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.
Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση»