ΕΣΠΕΘΡ: Τέλος η διοίκηση Πρωτοδικείου στον ΑΟ Ορεστιάδας! Έρχονται εκλογές και… σοβαρές εξελίξεις

 

Η 30η Απριλίου δεν συνιστά απλά το τέλος του μήνα αλλά και το τέλος της διοίκησης Πρωτοδικείου στον ΑΟ Ορεστιάδας, κάτι που σημαίνει συνάμα υποχρεωτικά πλέον την έναρξη της διαδικασίας για την όσο το δυνατόν πιο άμεση διενέργεια εκλογών.

Βάσει της τελευταίας απόφασης του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, που όριζε διοίκηση Πρωτοδικείου για τον άλλοτε κραταιό σύλλογο, βασικό αντικείμενο αυτής της 15μελούς διοίκησης ήταν πέρα από τα άμεσα τρέχοντα ζητήματα να έχει διενεργήσει το πολύ μέσα σε έξι μήνες από την έκδοση εκείνης της απόφασης εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι εκλογές δεν διενεργήθηκαν και με δεδομένο ότι η δικαστική απόφαση ελήφθη στις 31 Οκτωβρίου, το εξάμηνο εκπνέει απόψε. Συνεπώς θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η διοίκηση Πρωτοδικείου δεν εκπλήρωσε τον βασικό λόγο για τον οποίο εκλέχθηκε, την διεξαγωγή εκλογών.

Από αύριο Πρωτομαγιά ο ΑΟ Ορεστιάδας τυπικά είναι και πάλι ακέφαλος σε μια περίοδο που μπορεί η ανδρική ομάδα να μην έχει υποχρεώσεις, μετά την ηρωική υπό τις συνθήκες που έγινε πορεία της στην Α2 Ανδρών και τον υποβιβασμό της στην ΕΣΠΕΘΡ, αλλά έχει η παιδική, που αγωνίζεται από την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη στην β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήδη το Πρωτοδικείο έχει κληθεί να ανανεώσει δυο φορές την θητεία της διοίκησης που έχει ορίσει (αλλάζοντας μέρος των 15 μελών της) αλλά κυρίως με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο μια ομάδα ανθρώπων που εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει τις διοικητικές τύχες του σωματείου και να προσπαθήσει να το αναγεννήσει από τις στάχτες του, προμηνύουν με μαθηματική ακρίβεια σοβαρές διοικητικές εξελίξεις στον ΑΟΟ.

Μέσα στον Μάιο, έστω και με καθυστέρηση σε σχέση με το πλαίσιο της δικαστικής απόφασης, ο ΑΟΟ θα οδηγηθεί σε αρχαιρεσίες ώστε πριν την έλευση του καλοκαιριού να υπάρξει πλέον νέα εκλεγμένη διοίκηση, έπειτα από ενάμισι χρόνο με διοίκηση Πρωτοδικείου. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να μπορέσει να γίνει η επανεκκίνηση και ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν, ο ΑΟ Ορεστιάδας να κάνει και πάλι την προσπάθεια να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια, εκεί όπου κυριαρχούσε σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο δύο δεκαετίες πριν.