Πρωταθλητής ΕΠΣ Έβρου και μαθηματικά ο Εθνικός! Πανηγυρίζει τον 8ο τίτλο του και επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική

 

Και μαθηματικά θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Στον αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής νίκησε μέσα στο “Δημήτρης Μπακιρτζής”  με 1-0 τον Έβρο Σουφλίου με γκολ του Γκαβανόζη απο το ξεκίνημα και εξασφάλισε τον τίτλο ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων της προτελευταίας και της τελευταίας αγωνιστικής.

Ετσι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα είναι η μόνη ομάδα που θα εκπροσωπεί τον νομό Έβρου στα εθνικά πρωταθλήματα τη νέα σεζόν. Εκεί θα βρει ως αντιπάλους μεταξύ άλλων τις τρεις ομάδες της Ξάνθης (Ορφέα, Ασπίδα και Άρη Αβάτου) και τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Θράκης, όπου μένουν άλλες πέντε αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί.

Με τη νίκη στο Σουφλί, έδρα που πάντα δυσκολευόταν ο Εθνικός και το πολύτιμο τρίποντο που χρειαζόταν, ώστε να κατακτήσει και μαθηματικά τον 8ο τίτλο του (και πρώτο μετά από 4 χρόνια), επιστρέφει και πάλι στα εθνικά πρωταθλήματα έπειτα από δύο σεζόν στο τοπικό  ερασιτεχνικό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου.

Πολλοί παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο παρελθον διακρίθηκαν φορώντας την φανέλα του Εβρο Σουφλίου κυρίως στα χρόνια της Γ’ Εθνική. Πρόκειται για τους Λίτσιο, Τσαπάνη, Γκαϊδατζή και τους Γεωργαντζόπουλο, Βογιατζή και Αγοράκη που κάθονται στον πάγκο διπλα στο Μιχαλη Φλωρο που και αυτος πέρασε από την ομάδα.

To παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά με γκολ για το Σουφλί που από το 5′ πέτυχε αυτό που επιθυμούσε ένα γρήγορο τέρμα, ώστε να μην γίνει ντερμπι το παιχνίδι και με το φοβερό σουτ του Γκαβανόζη από την μικρή περιοχή έκανε το 0-1. Στο 10′ ο Εθνικός είχε ένα καλό σουτ με τον Καρακασίδη, με τον Δουλούδη να αποκρουει ωραία με το ένα χέρι. Το Σουφλί στο  30′ απέιλησε σε σουτ του Πετκίδη και ένα πεντάλεπτο αργότερα ο Εθνικός είχε νέα καλή φαση με το σουτ του Περικλή Καρακασίδη να καταλήγει αουτ.

Στο δευτερο ημιχρονο το Σουφλί είχε στο ξεκίνημα ένα καλό φάουλ με τον Πετκίδη που εδιωξε ο Μπαμπλής, ενώ στο 60′ ο Μαρασλής είχε με την σειρά του μια καλή ευκαιρία. Νέες φασεις είχε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Εθνικός, στο 80′ με τον Δουλούδη να κρατά το 0-1 σε πλαγιο σουτ του Καρακασίδη, ενώ λίγο πριν την λήξη σε σεντρα του Δορουγιδενη από τα δεξια η κεφαλια του Μαρασλή περασε μόλις αουτ, με το σφυριγμα του Παπά να πανυγηρίζεται έξαλλα από τους Αλεξανδρουπολίτες.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Σταματάκης): Δουλούδης, Μπαμνιος, Κουρούδης, Μπετζέκας, Δροσάκης (46′ Γκοτζιος), Παπαναστασίου, Λαζίδης, Πετκίδης, Ασπιώτης, Τσομπανούδης, Πρεπούδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Φλώρος, Παπαράδης): Μπαμπλής, Δουρουγενίδης, Ράλλης, Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης (59′ Τσαχιρίδης), Γκαβανόζης, Πουλουκτσής, Γκαϊδατζής (61′ Τζελεπης), Καρακασίδης (81′ Μουχταρης), Μαρασλής (86′ Γεωργαντζόπουλος).

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ