Γ’ Εθνική: «Μαϊμουδένια» αποκάλυψη για πιθανή εξωαγωνιστική αποφυγή του υποβιβασμού από την ΑΕΔ

 

Αγωνιστικά η ΑΕ Διδυμοτείχου υποβιβάστηκε, αλλά τις τελευταίες ώρες έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που θέλουν την ομάδα του Έβρου αλλά και τις άλλες επτά που έχασαν οριακά την παραμονή τους να διεκδικούν ενωμένες την ανατροπή της μοίρας τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα  στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «nealesvou» που ανέβηκε το πρωί της Τετάρτης και αναπαράγεται πλέον και από αθηναϊκές ιστοσελίδες που ασχολούνται ειδικά με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο τοπικός Διαγόρας Αγίας Παρασκευής «ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι η νέα σεζόν θα τον βρει στο τοπικό. Και αυτό γιατί η διοίκησή του μαζί με άλλες 7 διοικήσεις ομάδων που υποβιβάστηκαν πάνω στο όριο από τους υπόλοιπους ομίλους, κινούνται νομικά και ζητάνε πλέον αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ώστε να παραμείνουν στην Γ’ Εθνική και την νέα σεζόν».

Το ρεπορτάζ αναλύοντας αυτές τις ομάδες συνεχίζει: «Αυτές είναι ο Φωστήρας, η Ρόδος, η Αχαϊκή, ο Ρήγας Φεραίος, ο Διαγόρας, το Διδυμότειχο, η Νάουσα και η ΑΕΠ Καραγιαννίων, οι οποίες έχουν ήδη κινηθεί από κοινού, ενώ στο «παιχνίδι» της πίεσης προς την ΕΠΟ έχουν μπει και οι Πρόεδροι των Ενώσεων (όχι όλων), αλλά και βουλευτές των Νομών. Άλλωστε πρόκειται για ιστορικές ομάδες, οι περισσότερες με ισχύ και ως εκ τούτου η κίνηση αυτή μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μετά τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής και αφού οριστικοποιηθεί ο νέος χάρτης της Γ’ Εθνικής μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ».

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο δείχνει ότι η είδηση πέρασαν αρκετές ώρες για να αναπαραχθεί από μεγάλες ιστοσελίδες που ασχολούνται με τη Γ’ Εθνική. Ωστόσο μια ημέρα πριν είχε υπάρξει ανάλογου περιεχομένου δημοσίευμα από μια άλλη ιστοσελίδα, το LesvosPost που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, επίσης πρόκειται για ιστοσελίδα της Λέσβου. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει μια στήλη που λέγεται… «Η Μαϊμού της Τρίτης». Πρόκειται για μια «αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost» που σύμφωνα με το σλόγκαν της «αποκαλύπτει πολλά» και την Τρίτη που μας πέρασε έκανε λόγο για τις… «μπανάνες της Ανάστασης».

Δεν ξέρουμε πόσο έγκυρη μπορεί να είναι μια στήλη που εμφανίζεται να την υπογράφει μια… «Μαϊμού», ωστόσο γεγονός είναι ότι όσα αναφέρονται σε αυτήν την στήλη φαίνεται να αποτελούν την πρωτογενή πηγή ενημέρωσης που αναπαρήχθη στην συνέχεια και από το nealesvou και πλέον από αυτό κάνει τον γύρο της Ελλάδας. Αντιγράφουμε το επίμαχο απόσπασμα από το άρθρο της «Μαϊμούς», με την ελπίδα η είδηση που περιγράφεται να μην αποδειχθεί «μαϊμού», κάτι που εύκολα θα διαπιστωθεί λογικά κατά την διάρκεια της Πέμπτης (κάτι που λόγω προχωρημένου της ώρας δεν μπορούσε να διασταυρωθεί άμεσα):

«Στον Διαγόρα δεν λένε να χωνέψουν ότι έπεσαν και κάνουν ότι μπορούν για να μείνει η ομάδα. Πλέον έχει πάει εξωαγωνιστικά η υπόθεση. Οι 8 ομάδες από τους ομίλους της Γ Εθνικής που έπεσαν στο όριο, όπως ο Διαγόρας, κινούνται πλέον και ζητάνε αναδιάρθρωση ώστε την νέα σαιζόν οι ομάδες να αυξηθούν και να μην υπάρχουν 11άρηδες όμιλοι όπως φέτος. Αυτές είναι οι Φωστήρας, Ρόδος, Ρήγας Φεραίος, Διαγόρας, Διδυμότειχο, Νάουσα,  Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, Αχαϊκή. Ομάδες οι περισσότερες με βαριά ιστορία και κόσμο. Για αυτό και έχει τύχη η προσπάθεια που κάνουν. Μάλιστα έχουν βάλει και Προέδρους ΕΠΣ και βουλευτές στο “κόλπο”».