League Cup: Δέκα tips για το φάιναλ φορ στη Σύρο και τον ημιτελικό Εθνικού Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκού (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα για την παραμονή στην Volley League, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δίνει το παρών σε ένα ακόμα φάιναλ φορ Λιγκ Καπ, που είναι η τρίτη τη τάξει διοργάνωση στο ελληνικό βόλεϊ και συνοδεύεται από τον βαρύτατο τίτλο του ονόματος του Νίκου Σαμαρά.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει στις 17:00 το απόγευμα τον Παμβοχαϊκό στον πρώτο ημιτελικό ενώ τρεις ώρες αργότερα θα ακολουθήσει ο δεύτερος ανάμεσα στον οικοδεσπότη Φοίνικα, καθώς η διοργάνωση που πέρασε από χίλια κύματα φιλοξενείται στη Σύρο, και τον Ολυμπιακό που αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή της.

Το ThrakiSportS που σταθερά είναι παρόν σε όλα τα μεγάλα γεγονότα του θρακιώτικου αθλητισμού βρίσκεται και στην Σύρο για να καλύψει την διοργάνωση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον καθιερωμένο δεκάλογο με τα στοιχεία που οφείλετε να ξέρετε για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε απρόσκοπτα τον αγώνα:

1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης συμπληρώνει σήμερα μια εβδομάδα από την άφιξή του στη Σύρο. Βρέθηκε στην Ερμούπολη για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής που κέρδισε με 3-0 σετ και παραμένει στο Κυκλαδονήσι όλες αυτές τις μέρες, περιμένοντας τη συμμετοχή του στο φάιναλ φορ.

2. Ο Παμβοχαϊκός από την πλευρά του έρχεται κουρασμένος στη Σύρο, αφού το σημερινό θα είναι το τρίτο του παιχνίδι σε έξι μέρες και αν προκριθεί στον τελικό, αύριο θα συμπληρώσει τέσσερις αγώνες σε διάστημα μικρότερο της εβδομάδας. Το περασμένο Σάββατο έπαιξε με τη Νίκη Αιγινίου ενώ την Τρίτη αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ του Λιγκ Καπ. Και στα δύο έχασε.

3. Οι δυο ομάδες έχουν ξαναμονομαχήσει σε ημιτελικό Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Τότε ο αγώνας είχε διεξαχθεί στη Γλυφάδα, στις 30 Ιανουαρίου 2015 και νικητής με 3-0 σετ ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που είχε καταφέρει έτσι να προκριθεί στον τελευταίο χρονικά τελικό της ιστορίας του όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

4.  Σε εκείνο το παιχνίδι πρωταγωνιστής ήταν για τον Εθνικό ο Ανέστης Δαλακούρας, που πλέον αγωνίζεται στον Παμβοχαϊκό και θα παίξει αντίπαλος της παλιάς του ομάδας. Μάλιστα ήταν ο παίκτης που ως αρχηγός εκπροσώπησε την ομάδα του Βραχατίου στη συνέντευξη Τύπου.

5. Στον Παμβοχαϊκό υπάρχουν ακόμα δύο πρώην του Εθνικού, ο Νίκος Παλέντζας που τον Οκτώβριο λίγο πριν τους προκριματικούς αγώνες του Λιγκ Καπ έφυγε ξαφνικά από την Αλεξανδρούπολη για την Κορινθία και φυσικά ο σουφλιώτης προπονητής του Κώστας Δεληκώστας. Επίσης Εβρίτης είναι και ο λίμπερο της ομάδας Δημήτρης Γκαράς, αλλά αυτός δεν έχει περάσει από τον Εθνικό καθότι Ορεστιαδίτης.

6. Ο Παμβοχαϊκός φτάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ το 2013 είχε φιλοξενήσει τη διοργάνωση χωρίς να καταφέρει να φτάσει στα τελικά. Αντιθέτως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που για να προκριθεί απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και τη Νίκη Αιγινίου στον όμιλο τον περασμένο Οκτώρβιο, είναι σαφώς πιο έμπειρος αφού θα αγωνιστεί για τέταρτη φορά σε τελική φάση Λιγκ Καπ έχοντας στο ενεργητικό του τον τελικό του 2015 αλλά και την φιλοξενία του φάιναλ φορ έναν χρόνο πριν.

7. Από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο Χόρχε Παγιάν και ο Δημήτρης Χατζόπουλος είναι οι μόνοι αθλητές που έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση τίτλοιυ στο Λιγκ Καπ και μάλιστα φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ στον τελικό κόντρα στον Φοίνικα Σύρου που είχε γίνει στην Αλεξανδρούπολη.

8. Οι Εβρίτες παραδέχονται πάντως ότι το Λιγκ Καπ δεν αποτελεί στόχο και το μυαλό βρίσκεται στο ματς της Τετάρτης με τη Νίκη Αιγινίου στην Πιερία, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή. Μάλιστα, αν αποκλειστούν από τον τελικό θα τον παρακολουθήσουν από τηλεοράσεως στο πλοίο, αφού έχει προγραμματιστεί η ηττημένη ομάδα (είτε είναι ο Εθνικός είτε ο Παμβοχαϊκός) να αναχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου.

9. Στα φετινά παιχνίδια για το πρωτάθλημα ο Παμβοχαϊκός νίκησε και τις δύο φορές, στον πρώτο γύρο με 3-2 στην Αλεξανδρούπολη και στον δεύτερο με 3-0 στο Βραχάτι. Γενικά, μετρά τέσσερις σερί νίκες στα ματς με τον Εθνικό, αφού είχε κερδίσει και τα περσινά. Κάπως έτσι ανέτρεψε την αρνητική παράδοση και πλέον προηγείται με 8-7 στις νίκες του Εθνικού μετά από προϊστορία 15 μεταξύ τους παιχνιδιών.

10. Ο πρώτος ημιτελικός του φετινού Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς ανάμεσα στον τυπικά γηπεδούχο Παμβοχαϊκό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξή του από το ThrakiSportS. Διαιτητές είναι οι Βασίλης Βασιλειάδης και Στέλιος Παπακοσμάς. Στις 20:00 θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα σε Φοίνικα Σύρου και Ολυμπιακό. Ο τελικός προγραμματίζεται για το Κλειστό Γυμναστήριο της Ερμούπολης στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου.