ΕΠΣ Θρακης: Μια 11άδα tips για τον 38ο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Δόξα Προσκυνητών και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Οι δύο Δόξες της Ροδόπης, αυτή των Προσκυνητών και αυτή του Νέου Σιδηροχωρίου το απόγευμα της Κυριακής κονταροχτυπιούνται στον τελικό Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης και το ThrakiSportS σας παρουσιάζει αντί pregame μια 11άδα από στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε για να μπορέσετε απρόσκοπτοι να παρακολουθήσετε τον μεγάλο αγώνα, είτε δια ζώσης στο γήπεδο είτε μέσω του ThrakiSportS.

1. Αυτός είναι ο 38ος τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης και αμφότερες οι δύο φιναλίστ μετρούν από μια κατάκτηση του Κυπέλλου στην ιστορία τους. Μάλιστα οι κούπες που πήραν οι δύο ομάδες, είναι και οι δύο στην τελευταία τριετία, με τους Προσκυνητές να κατακτούν τη διοργάνωση πριν τρία χρόνια και το Σιδηροχώρι πρόπερσι.

2. Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Πανθρακικός, αφού πρόλαβε από τα χρόνια του ακόμα στο τοπικό να φτάσει τις 9 κατακτήσεις, με την τελευταία να είναι πριν από 12 χρόνια, ενώ ακολουθούν με πέντε κούπες ο Αστέρας Αιγείρου και άλλες τέσσερις η Ελπίδα Σαπών. Αναλυτικά η λίστα με όλους τους νικητές και όλους τους τελικούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Οι δυο ομάδες θεωρούνται κατά τεκμήριο και οι κορυφαίες ερασιτεχνικές του νομού της Ροδόπης, αφού τη σεζόν που μας πέρασε ήταν αυτές που εκπροσωπούσαν όλη τη Ροδόπη στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής, έστω κι αν πλέον αμφότερες έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά και από τη νέα σεζόν επιστρέφουν στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης. Θυμηθείτε τη βαθμολογία με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Την φετινή σεζόν οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δυο φορές για το πρωτάθλημα σε δυο επεισοδιακά παιχνίδια. Στον πρώτο γύρο της Γ’ Εθνικής οι Προσκυνητές ήταν οι τυπικά γηπεδούχοι και ο αγώνας που έγινε στο γήπεδο του Ρ/Σ της Κομοτηνής έληξε ισόπαλος με σκορ 2-2, ενώ στον δεύτερο γύρο η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ήταν η νικήτρια με 1-0 και αυτή που επικύρωνε και μαθηματικά τον υποβιβασμό των Προσκυνητών και τους έπαιρνε μαζί της στο τοπικό.

5. Για να φτάσει στον τελικό η Δόξα Προσκυνητών χρειάστηκε να περάσει από την φάση των ομίλων όπου συνάντησε ως αντιπάλους τους ΑΟ Φαναρίου, Ελπίδα Σαπών και ΑΟ Μεσσούνης, για να ακολουθήσει στος «8» ο ΠΑΟΚ Κοσμίου τον οποίο απέκλεισε με συνολικό σκορ 8-1, ενώ στον ημιτελικό απέκλεισε τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου με συνολικό σκορ 4-3.

6. Από την άλλη για να φτάσει στον τελικό η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, χρειάστηκε επίσης να προκριθεί από τη φάση των ομίλων όπου αντιμετώπισε τους Πανθρακικό, Δόξα Σώστη και ΠΑΟΚ Κομοτηνής, για να συναντήσει στα προημιτελικά το εμπόδιο της Ελπίδας Σαπών την οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 5-0 και τέλος να αποκλείσει στα ημιτελικά την Δόξα Γρατινής με συνολικό σκορ 6-1.

7. Ο Ζόραν Στοΐνοβιτς δε μπορεί να υπολογίζει σήμερα στις υπηρεσίες των τραυματιών Σαμαρά και Πλασταρά, ενώ συμπεριέλαβε στην αποστολή αν και είναι αμφίβολος επίσης λόγω τραυματισμού τον Άγγελο Μαυράκη. Δείτε αναλυτικά την αποστολή της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με ένα κλικ ΕΔΩ.

8.  Από την άλλη ο Νίκος Μπαχαρίδης δεν επέλεξε από τώρα την τελική 18αδα που θα είναι μαζί του στα αποδυτήρια, αλλά θα πάρει στο γήπεδο σχεδόν όλους τους παίκτες και τελευταία στιγμή θα επιλέξει τους 18 εκλεκτούς του. Δεν μπορεί, όμως, να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Φαρμάκης, ενώ αμφίβολοι λόγω τραυματισμών είναι οι Δραγανίδης και Γιαννακίδης.

9. Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του «κάπτεν» της Δόξας Προσκυνητών Νίκου Τρίχα, αφού ανακοίνωσε πως μετά από αυτό θα βάλει τέλος στην ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον ως παίκτης, και θέλει αυτό να γίνει με την κατάκτηση μιας ακόμα κούπας. Θυμηθείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Όπως κάθε χρόνο η ΕΠΣ Θράκης και οι ομάδες θα διαθέσουν όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια του τελικού για φιλανθρωπικό σκοπό, με την τιμή του εισιτηρίου να είναι συμβολική και να είναι τα δύο ευρώ, ώστε η φετινή γιορτή του ποδοσφαίρου της Ροδόπης να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, κάτι που διευκρινίζεται και στην αφίσα του τελικού την οποία μπορείτε να δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

11.  Άρχων της αναμέτρησης ορίστηκε ο αξιολογημένος για αγώνες Γ’ Εθνικής Χρήστος Κακουλίδης, με πρώτο βοηθό τον αξιολογημένο για αγώνες Α’ Εθνικής Αϊχάν Χούσκογλου και δεύτερο τον αξιολογημένο για Β’ Εθνικής Γιάννη Δημητριάδη. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ως Γιάννης Δρακίδης, ενώ επιπρόσθετοι πίσω  από τις εστίες των δύο φιναλίστ οι Χαμαλίδης και Γκιόσης.