ΕΠΣ Έβρου: Μετά την ΑΕΚ Έβρου ιδρύεται και νέα ομάδα με το όνομα… ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης

 

Μια νέα ομάδα ιδρύεται στην ΕΠΣ Έβρου. Ο λόγος για την ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης που θα αποτελεί ομάδα με διαφορετικό ΑΦΜ και καταστατικό από την ΑΕΚ Έβρου, καθώς θα πρόκειται για διαφορετική ομάδα.

Για την ακρίβεια, η ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης θα είναι ουσιαστικά η Κ20 της ομάδας του ΑΟ Θράκης, που αποτελεί από το καλοκαίρι την συνέχεια του ιστορικού Άλεξ. Ως γνωστόν, ο ΑΟ Θράκης έχει συμφωνήσει οι ακαδημίες του να συνεργαστούν με το δίκτυο ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Βέβαια, κάτι τέτοιο είχε επιδιώξει και είχε ανακοινώσει και η ΑΕΚ Έβρου. Η ουσία είναι πάντως ότι ανακοινώθηκε με επίσημο τρόπο η ίδρυση της ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης από τον ΑΟ Θράκης με την επισήμανση ότι η νέα ομάδα θα έχει νεαρούς παίκτες ως 20 ετών και θα αγωνίζεται στην Β’ ΕΠΣ Έβρου.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για αντίστοιχο εγχείρημα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης Β’ και την ΑΕ Διδυμοτείχου Β’ που μετέχουν στην θέση του ΑΟ Αγνάντια και του ΑΟ Πραγγί στην Β’ ΕΠΣ Έβρου. Ο ΑΟ Θράκης θα διαθέτει και δεύτερη ομάδα.

Το ζήτημα είναι ότι σίγουρα θα υπάρξουν μπερδέματα με την ΑΕΚ Έβρου, που πάντως όλα δείχνουν ότι θα ανέβει από την Β’ στην Α’ Κατηγορία ώστε οι δυο ΑΕΚ να μην συμπέσουν στο ίδιο πρωτάθλημα. Θα συμπέσουν ωστόσο ο ΑΟ Θράκης – Άλεξ με την Κ20 του ιδίου συλλόγου, που θα μετέχει στο πρωτάθλημα ως ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης, αφού δύσκολα ο ΑΟ Θράκης – Άλεξ θα καταφέρει φέτος να προσπεράσει την ΑΕΚ Έβρου και να πάρει αυτός την άνοδο.

Μπερδευτήκατε; Και που να οριστικοποιηθεί η ίδρυση της ομάδας και να ξεκινήσουν οι αγώνες. Για την ώρα, μένουμε στην επίσημη ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αθλητικού Ομίλου Θράκης, που έχει ως εξής:

«Ο Όμιλος, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της ομάδος Κ20, που θα απαρτίζεται από ηλικίες 15-20 ετών, με επωνυμία ΄΄Α.Ε.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – υπάρχων, ενεργό καταστατικό-, θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου.

Είναι η συνέχεια της συνεργασίας Α.Ο. Θράκης & Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στην ακαδημία ποδοσφαίρου και Προθάλαμος Στελέχωσης της Αντρικής Ομάδος του Α.Ο. Θράκης .

Γονείς και αθλητές που επιθυμούν να ενημερωθούν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου του Ομίλου Πασχάλη Ζαπαρτίδη (Τηλέφωνο επικοινωνίας 6948261503 και στο e-mail a.c.thrace@gmail.com)»