Στοπ στα ταξίδια στην Τουρκία από τον όμιλο Ζορπίδη όσο κρατούνται οι Έλληνες αξιωματικοί ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος του Άρη

 

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Μιχάλης Ζορπίδης, ανακοίνωσε ως πρόεδρος και του ομίλου Zorpidis που είναι ίσως ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός της Βόρειας Ελλάδος, ότι σταματάει τις εκδρομές στην Τουρκία λόγω των δύο Ελλήνων αξιωματικών που είναι κρατούμενοι στις φυλακές Αδριανούπολης.

«Το να σταματήσουμε τις εκδρομές προς Τουρκιά, το κάναμε γιατί είχε αρκετή κίνηση, δεν μπορεί να στέλνουμε εκδρομείς και η Τουρκιά να κρατάει δυο παλληκάρια μας κρατούμενους και να μιλάει ο Ερντογάν τόσο  ταπεινωτικά για την χώρα μας. Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο.. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και πήγαινε να ψωνίσει φθηνά πράγματα από την Κωνσταντινούπολη, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι και εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι, ότι μπορεί να μην έχουμε χρήματα αλλά έχουμε μια αξιοπρέπεια.

Υπάρχουν διακοπές τώρα είναι το Πάσχα που πήγαινε ο κόσμος και τώρα θα καταλάβουν τι συμβαίνει. Νομίζω ότι ήταν το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε, οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές πήραμε τηλέφωνα και ακυρώσαμε αλλά κανένας πελάτης δεν είπε γιατί δεν πάμε στην Τουρκία,  το δεχτήκανε θετικά ο κόσμος, έχουμε βγάλει και πινακίδες», ανέφερε ο Μιχάλης Ζορπίδης μιλώντας στο Yellow Radio της Θεσσαλονίκης.

«Ο κόσμος και να μην πάει Τουρκιά θα πάει από κάπου αλλού να ψωνίσει, την Σερβία, την Βουλγαρία, δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στην γειτονική χώρα. Δεν είμαστε σαρδέλες, ούτε σκουπίδια όπως μας είπε ο Ερντογάν. Είμαστε αξιοπρεπείς και δεν το κάναμε για προβολή, το θέμα είναι τι αισθάνεται ο καθένας», πρόσθεσε ο Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος έχει εκλεγεί και πρόεδρος στο Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης.

Στον Ζορπίδη ζητήθηκε ένα σχόλιο και για τις εξελίξεις στον Άρη.

Ο ίδιος αποκάλυψε: «Το θετικό είναι ότι εχθές είχα δικαστήριο για εικονικά τιμολόγια και αθωώθηκα. Υπάρχει ακόμη ένα δικαστήριο. Καταλαβαίνετε ότι έχω υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία τόσα χρονιά και μου παρακρατούν κάποια χρήματα εδώ και 17 χρόνια. (…) 

Είναι δυνατόν να πας να προσφέρεις και να σε κατηγορεί το κράτος εκ των υστέρων για διάφορα ζητήματα και μετά από χρόνια, εγώ έβλεπα ότι εκείνη την εποχή είχα και μικρά παιδιά και ήθελα αυτά τα παιδιά να φύγουν από τα καφέ και να πηγαίνουν να αθληθούν, η πολιτεία όμως δεν τα κοιτάει αυτά και τους απομακρύνει.

Έφυγαν οι έντιμοι παράγοντες που ήθελαν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και έχω πικραθεί εγώ να ασχοληθώ  για το καλό και να βρω τον μπελά μου και να μου παίρνουν τα χρήματα. Για όνομα του θεού, είμαι κοντά τον Άρη και βοήθησα και βοηθάω και θα ήθελα πάλι να βοηθήσω τον Άρη και τον αθλητισμό αλλά να μην έχουν σχέση με εφορίες και να  μην είναι μπερδεμένα».