Σε δύσκολη θέση και χωρίς συμφωνία η Ξάνθη για την τηλεοπτική της στέγη! Στασιμότητα ως… αδιαφορία με Nova, κίνηση στο κενό προς Cosmote TV

 

Αρκετά χοντρό παιχνίδι με έντονο παρασκήνιο παίζεται τις τελευταίες ώρες σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν, με την Ξάνθη να είναι αυτήν την στιγμή από τους μεγάλους χαμένους των εξελίξεων.

Πληροφορίες που διέρρευσαν ανέφεραν ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση ανάμεσα στην διοίκηση της Super League και την Cosmote TV για το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η κεντρική διαχείριση του πρωταθλήματος στο άλλο συνδρομητικό κανάλι, έπειτα από την καταγγελία της Nova.

«Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η πλευρά της λίγκας έθεσε στους ανθρώπους της Cosmote TV όλα τα δεδομένα σχετικά με το μοντέλο κεντρικής διαχείρισης που μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς και στοιχεία σχετικά με την αξία του πρωταθλήματος και οι άνθρωποι του συνδρομητικού καναλιού τα άκουσαν με ενδιαφέρον. Κατέστη δε, σαφές και ξεκάθαρο, ότι η κουβέντα αφορά αποκλειστικά μοντέλο κεντρικής διαχείρισης και όχι μεμονωμένων συμφωνιών», αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Sdna.

Στις συζητήσεις όπως είναι φυσιολογικό, είναι παρούσα και η Ξάνθη. Άλλωστε ο αντιπρόεδρός της Γιώργος Στράτος είναι πρόεδρος της Λίγκας και προφανώς συμμετείχε σε αυτήν  την κρίσιμη συνάντηση, ενώ ο Χρήστος Πανόπουλος ήταν ουσιαστικά ο εμπνευστής της δημιουργίας του συνεταιρισμού και ο ενορχηστρωτής της κεντρικής διαχείρισης, έστω και αν στα πρώτα χρόνια αυτής είχε ο ίδιος ακολουθήσει διαφορετική πορεία μέσα από την συμφωνία με την ΕΡΤ.

Και ενώ το ρεπορτάζ κατέληγε ότι οι άνθρωποι της Cosmote TV φέρονται να μετέφεραν στην διοργανώτρια ότι θεωρούν ιδιαίτερα ελκυστικό το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν και πάνω σε αυτή τη βάση θα γίνουν και οι επόμενες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ένα νέο ρεπορτάζ από την ίδια ιστοσελίδα που υπογράφει ο ίδιος συντάκτηε (Αρης Ασβεστάς) έφερε την απόλυτη ανατροπή – και από αυτό προκύπτει ότι η Ξάνθη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Συγκεκριμένα, η Nova διέρρευσε ότι η συζήτηση της Λίγκας με την Cosmote TV ήταν άνευ αντικειμένου αφού ήδη η ίδια έχει σπεύσει να υπογράψει με έξι ομάδες, ενώ με άλλες 2 βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών. Μάλιστα, αποκάλυψε και ποιες είναι αυτές! Πρώτον, ο ΠΑΟΚ. Δεύτερον, ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Λάρισα και ο Λεβαδειακός! Τέλος, η Nova βρίσκεται κοντά στο να δώσει τα χέρια με την ΑΕΚ και συζητά με τον Παναθηναϊκό, αλλά οι συζητήσεις με τους «πράσινους» έχουν ιδιαιτερότητες λόγω διοικητικής αβεβαιότητας.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζει το sdna, τελικός στόχος της NOVA είναι να υπογράψει σε πρώτη φάση με 10 ομάδες, οι οποίες κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν το πολύ 12, αφού άλλωστε η θέση του συνδρομητικού καναλιού είναι ότι το πρωτάθλημα της Super League δεν μπορεί γενικά να έχει περισσότερες από 12 ομάδες». Έτσι θεωρεί το συνδρομητικό ότι ουσιαστικά λόγω έλλειψης εσόδων από τηλεόραση θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων τους συλλόγους στην απόφαση να μειωθούν οι συμμετέχουσες ομάδες στο πρωτάθλημα.

«Εκτός διαπραγμάτευσης με τη Nova αυτή τη στιγμή, είναι ο Πλατανιάς που υποβιβάζεται, η Κέρκυρα, η Λαμία και ο Απόλλωνας που για το κανάλι θεωρούνται αντι-εμπορικές ομάδες, ο Παναιτωλικός που φέρεται να μην έχει καλές σχέσεις με τη Nova, καθώς και ο Ατρόμητος και η Ξάνθη που για διάφορους λόγους δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποια εν εξελίξει διαπραγμάτευση», αναφέρει το ρεπορτάζ του sdna, χωρίς να διευκρινίζει ποιοι είναι αυτοί οι διάφοροι λόγοι.

Σε κάθε περίπτωση η Ξάνθη δεν θα μπορούσε από την στιγμή που ευαγγελίζεται την κεντρική διαχείριση και είχε μαζέψει ο Πανόπουλος τους μικρομεσαίους και τους έβαζε να υπογράψουν κοινή γραμμή, ενώ έχει δικό της τον πρόεδρο της Λίγκας, να εμφανίζεται ως πρώτη που σπάει την συμφωνία. Ωστόσο φαίνεται ότι την σπάνε όλοι σχεδόν οι άλλοι και με αυτά τα δεδομένα κινδυνεύει να βρεθεί στον αέρα, χωρίς τηλεοπτική στέγη ή δίνοντάς την έναντι πινακίου φακής.

Γιατί κακά τα ψέματα, αν η Nova κλείσει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, τότε θα της είναι αδιάφορο να κλείσει και την Ξάνθη με ικανοποιητικά ποσά. Τι θα της πουν από το συνδρομητικό; «Με το ζόρι πάνε πάνω από 1.500 άτομα στο γήπεδό σου, άρα αυτό είναι κατά βάση το κοινό σου. Τα εκτός έδρας τα έχω εξασφαλίσει από τις συμφωνίες με τις άλλες ομάδες, δεν με ενδιαφέρει κανένα εντός πέρα από τα 4-5 ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, άντε και Άρη εφόσον ανέβει. Τόσα για όλο το πακέτο (σαφώς πιο λίγα από ότι σήμερα), διαφορετικά τα λέμε πριν από κάθε τέτοιο ματς, εφόσον έχει για εμάς εμπορική αξία…».