Γ’ Εθνική: Οι τρεις μάχες που έχουν απομείνει για τις τρεις ομάδες της Θράκης που διεκδικούν παραμονή

 

Μετά και τους αγώνες της 19ης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στην κορυφή, όπου μόνο με θαύμα ο Απόλλων Παραλιμνίου θα χασει την πρωτη θεση που οδηγει στα μπαραζ ανόδου, αλλά και ουσιαστικά και στην παραμονή όπου πλέον μένουν πέντε ομάδες που διεκδικούν να αποφύγουν τις δυο θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

 Μετά και τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου αποχαιρέτησε πλέον και μαθηματικά η Δόξα Προσκυνητών μετά την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και την Καρπερή, οπότε υποβιβάζονται και οι δυο ομάδες της ΕΠΣ Θράκης. Τις ομάδες αυτές θα ακολουθήσει τουλάχιστον μία ακόμα από την Θράκη.

Κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η ΑΕ Διδυμοτείχου που ωστόσο μετά τις δύο διαδοχικές νίκες της, έχοντας 24 βαθμούς πλησίασε στον πόντο τον Ορφέα Ξάνθης που έχει δύσκολο πρόγραμμα. Η ΑΕΔ έχει ματς – τελικό την προσεχή Κυριακή στην Φελώνη με τον Άρη Αβάτου, που θέλει να ξεμπερδεύει από νωρίς στο απόρθητο κάστρο του, έχοντας 28 βαθμούς και 3 με αυτό με τους Εβρίτες εντος έδρας αγώνες.

Ο Ορφέας Ξάνθης με 25 βαθμούς, μετά την ήττα στο Παραλίμνι έχει άλλα δύο εκτός έδρας δύσκολα ματς με Σκουταρι και Καβάλα και πιθανότατα θα χρειαστεί βαθμούς σε κάποιο από αυτά για να εξασφαλίσει την παραμονή του, πέρα από το τρίποντο που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο επί του Ν. Σιδηροχωρίου.

Ελάχιστες πιθανότητες παραμονής διατηρεί και ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου που υπάρχει κίνδυνος την προσεχή Κυριακή να ακολουθήσει τις δύο Δόξες των Προσκυνητών και του Νέου Σιδηροχωρίου αλλά και την Καρπερή πίσω στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Το ThrakiSportS τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, επιχειρεί όπως κάνει εδώ και εβδομάδες να παρουσιάσει την εικόνα του υπόλοιπου προγράμματος για κάθε ομάδα που μάχεται για την παραμονή, παρουσιάζοντας τις ομάδες με βάση την βαθμολογική τους κατάταξη, ώστε να βγάλετε και εσείς τα συμπεράσματά σας.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

5. Άρης Αβάτου 28 (20-14): ΑΕ Διδυμοτείχου (εντός), Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός), Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (εντός)   

6. Νέστος Χρυσούπολης 28 (20-13): Ελπίδα Σκουτάρεως (εκτός), Δόξα Προσκυνητών (εντός), Αετός Ορφανού (εκτός) 

7. Ορφέας Ξάνθης 25 (22-21):  Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (εντός), Καβάλα (εκτός), Ελπίδα Σκουτάρεως (εκτός)

————————————

8. ΑΕ Διδυμοτείχου 24 (16-22): Άρης Αβάτου (εκτός), Αετός Ορφανού (εντός), Απόλλων Παραλιμνίου (εντός) 

9. Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 21 (16-26): Απόλλων Παραλιμνίου (εντός), Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (εκτός), Καβάλα (εντός)