Βγήκε έκτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έμεινε… ανικανοποίητη η Βούλα Παπαχρήστου

 

Όταν ολοκληρώνεις έναν αγώνα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην έκτη θέση και είσαι ανικανοποίητη, ειναι ένα μικρό παράσημο καθώς δείχνει το αθλητικό μέγεθος. Η Βούλα Παπαχρήστου το Σάββατο δεν έκανε αυτό που είχε προγραμματίσει και αυτό την άφησε με το παράπονο.

Ο τελικός του τριπλούν το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν πραγματικά εκπληκτικός για τους θεατές. Σχεδόν σε κάθε άλμα είχαμε αλλαγή στην κατάταξη και τα μετάλλια. Τρεις αθλήτριες βελτίωσαν τα ατομικά τους ρεκόρ και η Γιουλιμάρ Ρόχας κέρδισε τον τελικό έχοντας φτάσει την προηγούμενη μέρα τα μεσάνυχτα, οδικώς από το Λονδίνο.

Η Παπαχρήστου προσπάθησε για το καλύτερο και κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονα από την αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι. Εκτός από την… ίδια. «Προσπάθησα αλλά δεν μου έβγαιναν τα άλματα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν έβγαιναν τα άλματα. Οτι και να έκανα, δεν λειτούργησε. Ετσι είναι ο αθλητισμός, κρίμα γιατί ήρθα εδώ με υψηλές προσδοκίες» δήλωσε η στο Sportsfeed η σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη.

«Τα έδωσα όλα μήπως ανέβω, στο τελευταίο άλμα αλλά ήμουν άκυρη. Έπρεπε να το κάνω, γιατί δεν είχε καμία σημασία να επαναλάβω ένα άλμα στα 14.00μ…» τόνισε ακόμα η Παπαχρήστου που βάζει μπρος τώρα για τον ανοιχτό στίβου και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Εκεί όπου έχει να υπερασπιστεί και πάλι ένα μετάλλιο που είχε κερδίσει το 2016 στο Άμστερνταμ (χάλκινο) και  ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος.

Από την διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ κρατάει πάντως τις εμπειρίες, μια σπουδαία θέση και ας μην το λέει η ίδια μένοντας με το παράπονο, αλλά και ορισμένες εκπληκτικές φωτογραφίες από τον ξανθιώτη φωτογράφο Κώστα Αμοιρίδη, όπως αυτή που συνοδεύει το συγκεκριμένο άρθρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του τριπλούν γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Μπέρμιγχαμ:
1. Γιουλιμάρ Ρόχας (Βενεζουελα) 14.63μ.
2. Κίμπερλι Γουίλιαμς (Τζαμάικα) 14.48μ. ατομικό ρεκόρ
3. Άνα Πελετέιρο (Ισπανία) 14.40μ. ατομικό ρεκόρ
4. Αντρεά Παντουρόγιου (Ρουμανία) 14.33μ. ισοφάριση ατομικού ρεκόρ
5. Κετούρα Όρτζι (ΗΠΑ) 14.31μ.
6. Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14.05μ.
7. Βικτόρια Προκοπένκο (Ρωσία) 14.05μ.
8. Τόρι Φράνκλιν (ΗΠΑ) 14.03μ.