ΕΠΣ Ξάνθης: «Non Stop» η Ασπίδα Ξάνθης που έκανε το 17×17 περνώντας και από τη Νεάπολη!

 

«Non Stop» είναι η πορεία της Ασπίδας Ξάνθης που συνέχισε το σερί νικών της και έκανε το 17×17 περνώντας και από την έδρα του φιλόδοξου φέτος Απόλλωνα Ξάνθης, στην Νεάπολη.

Μπορεί το σκορ να δείχνει πως η ομάδα του Χρήστο Σαμαρά ζορίστηκε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει αγωνιστικά, αφού όσοι είδαν το παιχνίδι του Σαββάτου κατάλαβαν την διαφορά βάσει δυναμικής, αλλά και αγωνιστικής κατάστασης μεταξύ των δύο ομάδων.

Αυτό επιβεβαιώνεται και με τις λίγες φορές που κατάφερε ο Απόλλωνας να απειλήσει στο παιχνίδι ουσιαστικά την Ασπίδα, που από την πλευρά της και στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο μέρος είχε αρκετές ευκαιρίες για να ανεβάσει περισσότερο τον πήχη του σκορ.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά, σύμφωνα με την Ξάνθη-Sport, είχε μεν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει πάρα πολλές ευκαιρίες. Τελικά, όμως προηγήθηκε κυριολεκτικά στο… παρά ένα, χάρη στο ωραίο πλασέ του Παναγιώτη Πεντεζίδη που σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Στην επανάληψη η πρώτη φάση ήρθε στο 50′ με τον Γελαδάρη να κάνει ένα γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννη Χριστοφορίδη να πιάνει μια κεφαλιά, αλλά τον Φιλτανίδη να μπλοκάρει τη μπάλα, για να έρθουν στη συνέχεια τα σουτ του Κατσή και του Σαρηγιαννίδη που αποκρούστηκαν από τον αντίπαλο κίπερ.

Η Ασπίδα είχε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο γκολ, αφού στο 77′ ο Δογανίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από κεφαλιά πάσα του Γιάννη Χριστοφορίδη, ενώ ο Νίκος Παπαδόπουλος ένα λεπτό αργότερα δοκίμασε το πόδι του, αλλά είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Φιλτανίδη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Δημήτρης Μπακάλογλου): Φιλτανίδης, Αβραμίδης, Κυρκούσης, Καλγκιώνης, Σελβίδης, Παρσαντανιάν (60′ Ταχτσίδης), Βίντος (63′ Μαγδαλιανίδης), Μπαζοΐδης, Μαρκοσιάν (66′ Δημητριάδης), Κατσιλίδης, Τζομιάδης (71′ Νικολαΐδης)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Πεντεζίδης (85′ Σαββόγλου), Γελαδάρης, Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος Ν. (88′ Χατζηπαρασκευάς), Κατσής (71′ Κυριαζίδης)