ΕΠΣ Έβρου: Με το μυαλό στην Αδριανούπολη ο Ορέστης με τον Ρουσίδη “δάγκωσε” τους γιατρούς και παραμενει σε τροχιά τίτλου

Ο Ορέστης Ορεστιάδας  σε έναν κομβικής σημασίας αγώνα για την ομάδα του Χρήστου Χρηστούδη, πέρασε αλώβητος από το γήπεδο “Χρυσοπήγή Δεβετζή” κερδίζοντας με 0-1 τον Ιπποκράτη στην Αλεξανδρούπολη και παρέμεινε στο μείον πέντε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Οι φιλοξενούμενοι, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Έβρο Σουφλίου, ήθελαν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης θέσης, και τα κατάφεραν. Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι, δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, αγωνίστηκαν δίνοντας βάση στην αμυντική τους λειτουργία.

Με την έναρξη της αναμέτρησης, οι ποδοσφαιριστές του Ορέστη, έδειξαν πως ήθελαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να κρατήσουν αυτοί τον έλεγχο της ροής του παιχνιδιού. Απείλησαν από νωρίς δύο φορές την αντίπαλη εστία, με τον Ανδρέα Καλυμνιό στο 5′ και στο 15′  όμως οι τελικές τους προσπάθειες σταμάτησαν στον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Ιπποκράτη, Αλέξανδρο Στεφανίδη, και σε σώματα αντιπάλων αμυντικών. Λίγο αργότερα οι  “γιατροί” του Βασίλη Τσιομλεκίδη στο 17′ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία αλλά το αδύναμο σουτ του Μαμρικισβίλι από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, μαζεύει ο Γαλλής δίχως δυσκολία. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην επίτευξη του τέρματος λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με πλασέ του Θάνου Ρουσίδη που σημείωσε το 7ο φετινό του τέρμα μετά από όμορφη πάσα του Οικονόμου και στην συνέχεια εξακολούθησαν να έχουν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 39′ το μακρινό σουτ του Καλύμνιου, μαζεύει εύκολα ο Στεφανίδης, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο σε κόρνερ του Οτέμπερη, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι, ο Κοτζά πλασάσει, αλλα και πάλι ο πορτιερο του Ιπποκράτη δίνει το παρών.

Στο β’ ημίχρονο ο Βασίλης Τσιομλεκίδης παρουσίασε με τις αλλαγές του μία περισσότερο επιθετική διάταξη με στόχο την ισοφάριση, όμως οι ποδοσφαιριστές του απείλησαν ελάχιστες φορές τα αντίπαλα καρέ, κυρίως με μακρινά σουτ όπως του Τσακανίκα στο 71′, όπου τα περισσότερα κατέληξαν εκτός εστίας. Αντίθετα οι Ορεστιαδίτες απείλησαν στο 61′ σε σουτ του Οτέμπερη από πλάγια θέση, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, στο 78′ σε σουτ του Ρουσίδη που μπλόκαρε ο Στεφανίδης σε κάθετη πάσα του Οτέμπερη και στο 80′ σε μακρινό σουτ του Δαρβούδη. Ο Ορέστης κράτησε τα ηνία της αναμέτρησης και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να φτάνουν δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών αφιερώνοντας την νίκη στα δυο παλικάρια τον Δημήτρη που είναι και άνθρωπος της ομάδας και τον Άγγελο, που βρίσκονται στην Αδριανούπολη (θυμηθείτε την κίνηση του Ορέστη αλλά και του Ιπποκράτη με ένα κλικ ΕΔΩ).

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Τσιομλεκίδης): Στεφανίδης Αλ., Λαζαρίδης (46′ Πυλούδης), Τηλέγραφος (75′ Νένογλου), Τσαλγκίδης, Μπαρμπαγιάννης, Μαμρικισβίλι, Τσακανίκας, Στεφανίδης Κ., Παπαδόπουλος (54′ Κατσαμάγκας), Καρασερίδης, Στεφανίδης Ηλ.

ΟΡΕΣΤΗΣ (Χριστούδης): Γαλλής, Κοτζά, Ντινούδης, Πετρόπουλος, Ρουσίδης Θεόδ., Οικονόμου, Παρασκευάς, Ρουσίδης Θάν. Καλύμνιος (75′ Κόκκινος) Οτέμπερης (89′ Τσιτσκαρης), Κώστογλου (70′ Δαρβούδης).