«Καμπάνα» φυλάκισης 26 μηνών για παράνομο στοίχημα σε πασίγνωστο «φίλαθλο» επιχειρηματία της Κομοτηνής

 

Η δίκη για το Koriopolis ολοκληρώθηκε, οι πρώην παράγοντες του Πανθρακικού Θεόδωρος Σαββάκης και Δημήτρης Τζελέπης αθωώθηκαν, ωστόσο υπάρχει ένας ακόμα Κομοτηναίος στους κατηγορούμενους ο οποίος κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο λόγος για τον επιχειρηματία Γιώργο Διγώνη, ιδιοκτήτη της ιστορικής καφετέριας «Φίλαθλος» στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ο οποίος σύμφωνα με τις νυχτερινές αναφορές των ΜΜΕ της Αθήνας (καθώς οι ποινές ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης) κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της διεξαγωγής και της συμμετοχής σε παράνομο στοιχηματισμό.

Για το πρώτο από αυτά, της διεξαγωγής παράνομου στοιχηματισμού η εισαγγελική πρόταση ήταν φυλάκιση 18 μηνών και για την συμμετοχή φυλάκιση ενός έτους και κατά συγχώνευση, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να επιβάλει στον κομοτηναίο επιχειρηματία την ποινή της φυλάκισης 26 μηνών με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τον σε πρώτο βαθμό ένοχο και για τα δύο αδικήματα.

Αξίζει να σημιωθεί ότι και οι δύο κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Στην φωτογραφία από παλιότερο δημοσίευμα του inkomotini ο Γιώργος Διγώνης εικονίζεται χαμογελαστός δεύτερος από αριστερα να πλαισιώνει τον δημοτικό σύμβουλο και προσφάτως εκλεγέντα στο Επιμελητήριο Ροδόπης Αντώνη Γραβάνη, σε παλιότερη διαμαρτυρία επαγγελματιών της Κομοτηνής.

Ο Διγώνης που όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία είναι πρόσωπο ιδιαίτερα γνωστό και δραστήριο στην τοπική κοινωνία, αναμένεται να καταθέσει έφεση. Άλλωστε όλοι οι καταδικασθέντες για το Koropolis, συνολικά 58 από τους 81 κατηγορούμενους, αφέθηκαν ελεύθεροι αν και και ορισμένοι χρειάστηκε για να συμβεί αυτό να καταβάλουν υψηλές εγγυήσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Καμπάνες ήχησαν για 10 από τους 58 κατηγορούμενους του Koriopolis η δίκη του οποίου έπειτα από 1.5 χρόνο ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης  από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Η πιο βαριά ποινή επιβλήθηκε στον πρώην ιδιοκτήτη της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη με συνολική ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και 10 μήνες.

Ποινή κάθειρξης επιβλήθηκε ακόμη στους Καρακούλια Βασίλη, Δημόπουλο Βασίλη, Ζαβαντία Δημήτρη, Γεωρτσιάκο Βασίλη, Ντότση Θανάση, Σιδηρόπουλο Μάκη,  Τζιβελέκη Μιχάλη, Βυθοπούλου Μαρία, Τσεκερίδη Γιώργο. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον Τσακογιάννη να πληρώνει εγγύηση 10.000 ευρώ και να έχει υποχρέωση παρουσίας μία φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και  απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Για τους υπόλοιπους εννέα κατηγορούμενους αποφασίστηκε να έχει η έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα με τους όρους της εμφανίσεως μία φορά στο ΑΤ του τόπου κατοικίας τους, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με εξαγορά ή αναστολή. Μεταξύ αυτών:
– Στον Αχιλλέα Μπέο επιβλήθηκε φυλάκιση 4 έτών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα
– Στον Γιάννη Κομπότη Φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή.
– Στους Γιώργο Μποροβήλο και Δημήτρη Μπάκο φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή.
– Στους ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλο και Κώστα Μενδρινό, φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή.