Οι λόγοι που ευνοούνται η Ξάνθη επί του Πανιωνίου και ο Ορφέας επί του Αβάτου στις ισοβαθμίες σε Α’ και Γ’ Εθνική

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης του Σαββατοκύριακου η Ξάνθη ισοβαθμεί με τον Πανιώνιο στην 5η θέση της Super League που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην έξοδο στην Ευρώπη ενώ ο Ορφέας Ξάνθης είναι ισόβαθμος με τον Άρη Αβάτου στην Γ’ Εθνική.

Γιατί ωστόσο σε αυτές τις ισοβαθμίες θεωρούνται η Ξάνθη και ο Ορφέας πάνω από τους ισοβαθμούντες αντιπάλους τους. Την απάντηση δίνει ο ΚΑΠ που αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι φέτος έχει αλλάξει στο πεδίο των ισοβαθμιών και είναι κοινός τόσο για τα επαγγελματικά όσο και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ως πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας παραμένουν τα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων αποτελέσματα. Στην περίπτωση της Ξάνθης με τον Πανιώνιο έχουμε νίκη της Ξάνθης στα Πηγάδια, δεν έχει ακόμα διεξαχθεί το ματς στη Νέα Σμύρνη και έτσι εύκολα και απλά εξηγείται γιατί η Ξάνθη αυτήν την στιγμή στον πίνακα της βαθμολογίας είναι 5η και ο Πανιώνιος 6ος.

Στην περίπτωση ωστόσο του Ορφέα Ξάνθης και του Άρη Αβάτου και οι δυο ομάδες νίκησαν με 1-0 στην έδρα τους στα μεταξύ τους παιχνίδια. Γιατί λοιπόν θεωρείται ο Ορφέας πάνω από το Άβατο; Γιατί ενώ μέχρι πριν δύο χρόνια οι δυο ομάδες σε τέτοια ισοβαθμία θα έπαιζαν μπαράζ, πλέον ο κανονισμός έχει ανοίξει και σε περίπτωση τέτοιας ισοβαθμίας, πάμε στην συνολική διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα και ακολούθως στην καλύτερη επίθεση.

Στην περίπτωση Ορφέα Ξάνθης και Άρη Αβάτου έχουμε κάτι πρωτοφανές. Τόσο ο Ορφέας όσο και το Άβατο είναι στο +3 επίσης οπότε οφείλουμε να πάμε στο τελευταίο κριτήριο. Εκεί ο Ορφέας χάρη κατά βάση στο περίφημο 5-0 επί της ΑΕΔ έχει φτάσει τα 20 γκολ ενεργητικό ενώ ο Άρης Αβάτου είναι στα 16 και κατά συνέπεια υστερεί.

Συνοπτικά οι κανόνες που ακολουθούνται στις περιπτώσεις ισοβαθμιών έχουν ως εξής αναφορικά με τα κριτήρια κατάταξης που κατά σειρά είναι τα εξής:

– Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

– Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

– Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες που έχει η κάθε ομάδα.

– Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

– Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

– Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ