Στα «άσπρα» όλη η Θράκη! Χιόνια και κρύο από την Ορεστιάδα μέχρι και την Ξάνθη

 

Στα άσπρα έχει ντυθεί αυτές της μέρες όλη η Θράκη, αφού ο χιονιάς κατέκλυσε πόλεις και χωριά από την Ορεστιάδα μέχρι και την Ξάνθη, ενώ το κρύο αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο.

Συγκεκριμένα στη Ξάνθη, οι κάτοικοι της πόλης το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν και είδαν τη πόλη να είναι ντυμένη στα άσπρα, αφού «το είχε στρώσει κανονικά», όπως λέμε. Φυσικά τα παιδιά ήταν τα τυχερά της υπόθεσης, αφού με απόφαση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Ο χιονιάς όμως δεν έμεινε στη Ξάνθη και έκανε τη «βόλτα» του και από τον Νομό Ροδόπης, όπου στην πρωτεύουσα, την πόλη της Κομοτηνής το «έστρωσε» κανονικότατα (δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ, την πόλη της Κομοτηνής στα «λευκά»). Φυσικά δε γλύτωσαν τα χωριά, όπου μάλιστα σε μερικά από αυτά οι οικείοι Δήμοι αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων και αύριο Τρίτη, κάτι που τη στιγμή που συντάσσεται αυτό το άρθρο δεν ισχύει για την Κομοτηνή, αφού σύμφωνα με τον «Χρόνο» προς το παρών οι εκτιμήσεις λένε πως αύριο τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο Έβρος ήταν ο τελευταίος στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης που δέχθηκε επίσκεψη από τα χιόνια, αφού οι κάτοικοι του Σουφλίου είδαν πρώτοι στον Νομό τα «λευκά» αργά το πρωί της Δευτέρας. Περίπου την ίδια ώρα το χιόνι έκανε την επίσκεψη του κα ιστο Διδυμότειχο και τις γύρω περιοχές, και συνεχίστηκε μέχρι και αργά το απόγευμα. Μάλιστα σε μεγάλες περιοχές του Σουφλίου και του Διδυμοτείχου υπήρξαν αρκετά προβλήματα ρευματοδότησης, ενώ τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά σε Ορεστιάδα, Σουφλί και Διδυμότειχο και τα χωριά τριγύρω.