Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να δείτε την αναμέτρηση ΑΟ Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη το μεσημέρι (15:00, LIVE ThrakiSportS) αντιμετωπίζει εντός έδρας στο Xanthi FC Arena των Πηγαδίων τον Απόλλωνα Σμύρνης και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την βαριά ήττα από την ΑΕΚ και να εκμεταλλευθεί τα στραβοπατήματα των υπολοίπων διωκτών της πεντάδας.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Συνολικά 11 φορές έχουν αναμετρηθεί στη Ξάνθη, οι δυο ομάδες έως τώρα, με τις περισσότερες βέβαια να είναι πριν το 2000, και τον ΑΟΞ να είναι το απόλυτο αφεντικό έχοντας 9 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες, όντας αήττητος. Δείτε την προϊστορία με ένα κλικ ΕΔΩ.

2. Πολύ σημαντικό παιχνίδι το σημερινό και για τις δύο ομάδες. Η μεν Ξάνθη γιατί μόνο με νίκη θα μπορέσει να αφήσει πίσω της τη ντροπιαστική ήττα από την ΑΕΚ τη περασμένη εβδομάδα και να δείξει ότι όντως κυνηγάει τη πέμπτη θέση, ο δε Απόλλωνας γιατί παραμένει ακόμα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, όντας προτελευταίος.

3. Ο Γιώργος Παράσχος πέρυσι είχε έρθει στη Ξάνθη, λίγο αφότου είχε βραβευθεί για τα 500 ματς στην προπονητική του καριέρα, όμως φέτος έρχεται μετά από ένα αρνητικό ρεκόρ, αφού με την ήττα του Απόλλωνα από την Κέρκυρα την περασμένη εβδομάδα έφτασε αντίστοιχα τις 200 ήττες στην καριέρα του ως κόουτς. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Στον πρώτο γύρο ο Απόλλωνας στο παιχνίδι με τον ΑΟΞ είχε κάνει τη παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, και δεδομένης της παρουσίας του Γιώργου Κασναφέρη στην Αθηναϊκή ομάδα σε αρκετούς φίλους της Ξάνθης έχουν γεννηθεί τις τελευταίες μέρες εύλογες απορίες σχετικά με το σημερινό ματς.

5. Εκτός πάντως από τον Γιώργο Κασναφέρη και τον κόουτς Γιώργο Παράσχο, στον Απόλλωνα Σμύρνης βρίσκονται και άλλοι 3 πρώην «Θρακιώτες». Ο λόγος για τους πρώην του Πανθρακικού Γιάννη Στάθη, Γιώργο Ζησόπουλο και Δημήτρη Ταΐρη, και τον πρώην αμυντικό της Ξάνθης Τάσο Παπάζογλου.

6.Χωρίς κανέναν απολύτως απόντα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης, αφού ακόμα και ο τελευταίος τραυματίας, ο Άντριαν Λουσέρο έχει ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης από την Τρίτη και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Δείτε την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος δεν υπολογίζει στον τραυματία Κούρο, στον τιμωρημένο Τσουκαλά και στον ανέτοιμο Ελμπάζ, ενώ από την αποστολή «κόπηκαν» οι Καστιγιέχος, Μάατσεν. Δείτε την αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Πάμε να δούμε μια πιθανή ενδεκάδα του Μίλαν Ράσταβατς για το σημερινό παιχνίδι: Ζίβκοβιτς, Μελιόπουλος, Κασάδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Μεχία, Τζουρίτσκοβιτς, Μπρίτο, Μπούλα, Κάστρο.

9. Από την άλλη μια πιθανή ενδεκάδα για την Κέρκυρα είναι η εξής: Τζόβιτς, Κοντοές, Στάθης, Κύργιας, Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Κονέ, Ντεβέσα, Αλμπάνης, Σιατραβάνης, Στόουκς.

10.  Τέλος πρώτος διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ορίστηκε ο Μανώλης Σκουλάς από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, με πρώτο βοηθό τον Αλέξανδρο Γρεβένη και δεύτερο τον Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ από τις ΕΠΣ Χαλκιδικής και Ανατολικής Αττικής αντίστοιχα. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Σταύρος Μάνταλος από τον σύνδεσμο της Καβάλας. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.