Déjà vu της ΑΕΚ 20 χρόνια μετά! Από τον Ντέμη στον Μασούντ, ο ίδιος εφιάλτης… (+video)

 

Μπορεί ο Ντέμης Νικολαΐδης να μίλησε για μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές εμφανίσεις της ΑΕΚ, ωστόσο ο αγώνας με την Ντιναμό στο Κίεβο και ιδίως το άχαστο που έχασε ο Μασούντ θύμισε σε πολλούς ένα άλλο μεγάλο άχαστο που χάθηκε σε ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ, πάλι στην πρώην ΕΣΣΔ και συγκεκριμένα στην επίσης παγωμένη Μόσχα, με πρωταγωνιστή τον Αλεξανδρουπολίτη φορ.

Ήδη το συγκεκριμένο ντεζαβού το έχουν κάνει κύριο θέμα μεγάλες αθηναϊκές ιστοσελίδες όπως το gazzetta και το sdna. Ήταν πριν από 20 χρόνια… παρά ένα μήνα, σ στις 19 Μαρτίου 1998. Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην παγωμένη Μόσχα (όπως παγωμένο ήταν και το Κίεβο) για την ρεβάνς με την Λοκομοτίβ. Επαναληπτικός προημιτελικός στο… τότε Κύπελλο Κυπελλούχων. Το πρώτο ματς στην Νέα Φιλαδέλφεια δεν είχε νικητή. 0-0 το τελικό αποτέλεσμα που έδινε πολλές ελπίδες στην Ένωση ενόψει της ρεβάνς.

Οι Ρώσοι προηγούνται, ο Κοπιτσής ισοφαρίζει με πέναλτι και η ΑΕΚ είναι έτοιμη για τα ημιτελικά. Όλη η Λοκομοτίβ έχει βγει μπροστά για το γκολ της νίκης-πρόκρισης και οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκοντας χώρο χάνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Όπως στο Κίεβο. Αυτή που… στοιχειώνει ακόμη και σήμερα τους ΑΕΚτζήδες είναι αυτή του 90΄. Ο Σέμπουε με τρομερή κούρσα από τα αριστερά κάνει πάσα… πάρτο-βάλτο στον Ντέμη Νικολαϊδη που το μόνο που έχει να κάνει σε κενή εστία είναι να σκοράρει. Δεν τα καταφέρνει, αφού το αναιμικό πλασέ το προλαβαίνει ο αμυντικός των γηπεδούχων. Τρια λεπτά μετά έρχεται η τιμωρία, αφού η Λοκομοτίβ σκοράρει, παίρνει τη νίκη με 2-1 και μαζί την πρόκριση. 20 χρόνια μετά, ο Μασούντ σε μια ακόμη πιο… άχαστη χαμένη ευκαιρία έρχεται να στοιχειώσει τα όνειρα των χιλιάδων φίλων της Ένωσης!

Θυμηθείτε στο βίντεο την ιστορική ευκαιρία του Ντέμη…