Σαν σήμερα το ντεμπούτο του “κοπελιού” Νίκου Μαχλά στο γήπεδο του ΑΟΞ

 

Σαν Σήμερα, στις 24 Φεβρουαρίου 1991 πριν 27 χρόνια στην Ξάνθη και στο γήπεδο του ΑΟΞ ο Νίκος Μαχλάς κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του ΟΦΗ και ξεκινάει μια μεγάλη καριέρα που τον έφερε στην Μικτή Κόσμου και τον Άγιαξ!

Σε εκείνο το παιχνίδι ο ΟΦΗ παίζει στην Ξάνθη και το γεγονός ότι η ομάδα χάνει με 2-1 από το 68′ με γκολ του Μαρτσέλο υποχρεώνει τον Ευγένιο Γκέραρντ να βάλει στο παιχνίδι τον – 18χρονο τότε – Νίκο Μαχλά που πήρε την θέση του Πέτρου Μαρινάκη.

«Πρώτα απ’ όλα θυμάμαι το κρύο που έκανε (γέλια). Δεν πιστεύαμε ότι θα χάναμε σε αυτό το ματς. Πάντως, είχα αρχίσει από τότε να σκέφτομαι τις ευθύνες της φανέλας του ΟΦΗ. Ήξερα ότι μπορώ να παίξω σε αυτήν την ομάδα. Μάλιστα, είχα πάει καλά και σε ένα τουρνουά που είχαμε δώσει το προηγούμενο καλοκαίρι με αντίπαλο την ΑΕΚ».

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Φίτεσε και του Άγιαξ και πρόεδρος του ΟΦΗ έκανε ντεμπούτο με τα «ασπρόμαυρα» στο 80ο λεπτό ωστόσο η παρουσία του σε εκείνο το μικρό χρονικό διάστημα δεν απέτρεψε την ήττα στην ακριτική πόλη.

Ο Νίκος Μαχλάς είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ έχοντας πετύχει 73 γκολ – μαζί με το Νίκο Νιόπλια – ενώ συνολικά φόρεσε την φανέλα της ομάδας σε 216 παιχνίδια. 206 για το πρωτάθλημα, 2 για το κύπελλο και 8 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.